Åpent VMS-fjøs i Sør-Varanger
Fjøset utvendig - Landbruk
Fjøset utvendig
Gunn Inger Svane og Trond Daniloff på Bjørnevatn har bygd nytt VMS-fjøs helt inn til russer-grensen, og de inviterte bønder og alle andre interesserte for en fjøsvisning.
                              
Bookmark and Share

Det var ca 40 interesserte som møtte opp for å se på nyfjøset som du finner tegning av i link på denne siden. 

Produksjonen

De har inneværende år en kvote på ca 360 tonn, og det disponeres et areal på ca 800 dekar.  Produksjonen bygges nå opp gradvis med eget påsett av dyr, og det er en meget positiv utvikling i produksjonen.  Det ble valgt VMS FeedFirst da de ønsker å produsere mye melk for framtiden med mange melkende kyr.  De disponerer også et nylig restaurert ungdyrfjøs på gården slik at de har et bra produksjons-potensiale.

Formidabel egeninnsats

Det bygget som framstår i dag er egentlig ganske fantastisk når en tenker på at de startet byggingen 2. september 2010 og de flyttet inn 5. Juli 2011.  Det ble leid inn 1 person i byggeprosessen for å hjelpe Trond, og familien har stilt opp i tillegg. 
De hadde ønsket seg et betongelementfjøs, men de måtte redusere kostnadsoverslaget med 2 millioner, og da ble det et trefjøs der han kunne få større egeninnsats inn i prosessen.  Fasiten er nå at det ble full klaff med kostnadsoverslaget ved hjelp av riktige samarbeidspartnere og leverandører.  Johan A. Muotkajarvi som er vår representant, har vært en meget god planlegger og støttespiller i prosessen.

Teknisk utstyr levert av Felleskjøpet

VMS med FeedFirst kutrafikk, steamskylling og kraftforstasjoner med bakporter er i drift her.  Av innredning så er alle størrelser av CC1800 liggebåser på plass med madrasser og Brisket-board i front.  Skillegitter med port i bue sammen med en del plateskiller er også i fjøset. 
De har valgt HL10 fangfronter for alle eteplassene
DeltaMaster hydraulisk gjødseltrekk med ku-sikkerhetssystem er montert på kusiden og CSL wiretrekk under spalt er det på ungdyrsiden.  CF150 kalvforingsautomat med kraftfor og melk sammen med svingende kubørste og drikkekar er også med i leveransen fra DeLaval. 
Spalteplank fra WvT- betong, ventilasjon fra J.L.Bruvik styrt etter temperatur med veggventiler er montert.  Kraftforsiloen på 22 m3 er fra Mafa med flexiskrue inn til VMS og kraftforsasjonene.  Vinduer og dører i bygget er fra Br.Dale.
Kort sagt så er det en total-leveranse fra Felleskjøpet.

Vi ønsker all lykke til brukerne for framtiden!

Ønsker du å bygge noe tilsvarended kan du ta kontakt med en av våre storfeselgere som du finner i link på denne siden.

 

 
Her får brukerne overrekkelse fra Produsentlaget - Landbruk
Her får brukerne overrekkelse fra Produsentlaget
Mange tilhørere var innom i løpet av dagen - Landbruk
Mange tilhørere var innom i løpet av dagen
Flott kuavdeling - Landbruk
Flott kuavdeling
Ungdyrsiden - Landbruk
Ungdyrsiden
Skikkelig VMS-interesse - Landbruk
Skikkelig VMS-interesse
Publisert: 15.03.2012 22:42 av: Jon Ivar Mælen
Felleskjøpet Agri, tlf. 03520