0

Midt i matfatet 2017

Les mer om messen på http://midtimatfatet.no/

Midt i matet finner sted 15. - 17. september i Vikingskipet på Hamar – midt i en av Norges største landbruksområder, og et naturlig sentrum for nasjonal mattradisjon. Midt i matfatet samler bredden av mangfoldet. 120 utstillere frister med spennende mat- og drikkeopplevelser tuftet på tradisjon og kjærlighet. En begivenhet hele familien har glede av.

Stor og variert stand for hele familien

Vi viser frem mye forskjellig fra produktspekteret. Det blir noe for enhver smak, som maskiner til landbruket og hus/hage, innredninger med ulike husdyr fra Jønsberg videregående skole, baking for barna, produktsortiment fra NORGRO på området frukt og grønnsaker, samt muligheter for prøvesmaking av ferdig høstede produkter.

Bollebaking - fra korn til ferdig produkt

I samarbeid med Graminor, ansvarlig for utvikling av plantesorter til jord- og hagebruksnæringen i Norge, vil vi vise frem hele verdikjeden for korn, fra foredling av en ny sort, til ferdigbakte produkter. Her vil både barn og voksne kunne male eget Mirakel-korn til Mirakel-mel i tillegg til å bake egne Mirakel-boller.

Møllerens vil dele ut prøvepakker og Mesterbakeren har eget område der barna kan bake og steke forskjellige bakevarer. Samvirkekylling deltar og viser klekking av kyllinger. Dette skapte stor oppmerksomhet i fjor, spesielt hos den yngre garde.

Aktiviteter for store og små

Felleskjøpet har eget butikkutsalg på området med varer som er interessante både for barn og voksne. I tillegg vil det være produkter som kan brukes til behandling av kjøtt og andre produkter du trenger til kjøkkenet eller friluftsliv. En av våre leverandører, Muurika, vil være til stede for å vise frem sine stekeplater. De vil lage smaksprøver tilberedt på sitt utstyr. Barn kan få ta sertifikat på trå-traktor og være med på tråtraktorkolonne gjennom Vikingskipet. Ellers blir det mange muligheter til å snakke med oss om jobbmuligheter og om mat til folk og dyr.

Felleskjøpet er den ledende leverandør av driftsmidler til landbruket, og har vært det i over 120 år. Vi er landsdekkende og er eid av 44 000 medlemmer. Våre 2500 ansatte jobber blant annet i over 100 butikker, 42 kornmottak, 40 verksteder, 12 fabrikker, 3 møller, 33 bakerier og samarbeidspartnere der vi selv ikke har utsalgssteder. Felleskjøpet tar imot, renser, tørker, lagrer og forbruker over 600 000 tonn norsk korn hvert år, og har flere enn 130 000 vareleveranser i året til norske gårdsbruk.

Velkommen til Felleskjøpets stand på Midt i Matfatet!

Tid: fredag 15. september, kl. 11:00 - søndag 17. september, kl. 17:00
Kontakt: 947 90 020, Geir Langseth
Adresse: Åkersvikvegen 1, Hamar

Kontaktdetaljer

E-post: geir.langseth@felleskjopet.no
Telefon: 947 90 020