Ideen om en kleskolleksjon for kvinner i landbruket begynte å blomstre allerede i 2011, men det var ikke før høsten 2018 at den første kolleksjonen var klar.

- Det å kle seg i store og tunge klær når man skal på jobb, gjør noe med stoltheten vår. Jeg er bonde selv og vil gjerne bruke klær som gjør at arbeidet på gården går lettere.

Felleskjøpet på førsteplass

Felleskjøpet er det enste kjeden som selger Flor. I tillegg finnes Flor i en egen butikk på Voss og i ulike småbutikker.

Felleskjøpet var øverst på lista over samarbeidspartnere vi ønsket oss. Selskapet er eid av norske bønder og representerer selve grasrota, forteller Lemme.

Beate Finnesand Solli er nordisk kategorisjef i Felleskjøpet Agri og er ansvarlig for arbeidsklær og verneutstyr.

-  Jeg mener det er viktig for oss å ha Flor i butikkene slik at vi også tilbyr kvinnene i landbruket gode og funksjonelle arbeidsklær. Flor finnes i utvalgte butikker og selvfølgelig i nettbutikken vår.

Kvinner i Flor

Landbruket er i dag mannsdominert, og det meste av redskaper og klær er tilpasset menn.

- Det er viktig å ha klær tilpasset kvinner i landbruket for å vise at nærings satser på kvinner og at det er et ønske om vi skal bli flere kvinner, forklarer Lemme og fortsetter:

- Riktige klær gjør arbeidsdagen både enklere og bedre, det er viktig å kle seg i funksjonelt arbeidstøy tilpasset en aktiv hverdag. At Flor er designet av og til kvinner gjør at man kan ta på seg et arbeidsantrekk man føler seg vel i.