Å fryse på tur er lite behagelig. Det er derfor viktig å kle seg riktig. I den sammenheng er trelagsprinsippet å anbefale. Det gir deg maksimal effekt ut av hvert lag med klær. Trelagsprinsippet deles i tre; indre lag, midtre lag og ytterlag.

Trelagsprinsippet: Indre lag

Det laget nærmest kroppen skal holde deg tørr og varm. Velg derfor ullundertøy innerst mot huden. For sensitiv hud, og for å unngå kløe, er Bambull fra Tufte et godt valg. Dette er et to-lags produkt med myk og kløfri bambusviskose på innsiden, og varm merinoull på utsiden. I det indre laget bør du unngå materialer som blir våte og kalde, som bomull.

Trelagsprinsippet: Midtre lag

Det midtre laget skal isolere og holde varmen inne og kulden ute. Et smart valg her er produkter av ull eller ullfleece. Disse materialene kan regulere varmen på grunn av sine naturlige varme- og fukttransporterende evner.

Trelagsprinsippet: Ytre lag

Det ytre laget skal beskytte mot vær og vind. Velg et vind- og vanntett produkt, basert på aktivitetsnivå, temperatur og mengden nedbør.

Hvis du holder deg til dette prinsippet gjennom høst- og vintersesongen, vil du og barna garantert holde dere varme, tørre og fornøyde.

Kilde: Tufte Wear