Det er gjennomført en rekke studier som viser helsefordelene ved inntak av marine oljer, slik som fiskeolje og selolje. Forskning viser at omega-3-fettsyrer er bra for hjerte, syn og ledd – i tillegg til at de hjelper mot betennelsestilstander. Fiskeolje og selolje med rikelig av fettsyrene DHA og EPA er er svært viktig for cellene i kroppen. DHA og EPA kalles essensielle fettsyrer og er like viktige for hunder som for mennesker.

Hvorfor trenger hunden Omega-3- tilskudd?

Omega-3 fettsyrer er helt nødvendig for at hunden din skal ha en god helse. Det samme gjelder omega-6-fettsyrer, og i dagens moderne kosthold får ofte både mennesker og dyr tilført for lite av dette.

I tillegg til at disse fettsyrene er avgjørende for hjerte, syn, ledd og ikke minst blodgjennomstrømming i vitale organer, så gir det også blank og sunn pels. Omega-3 og omega- 6 fettsyrer kan også hjelpe for de hundene som har problemer med såre og sprukne poter.

Fettsyrer viktig for valpens utvikling!

Ei tispes inntak av EPA og DHA- fettsyrer i drektighetstida er viktige for utviklingen av hjernen, nervene og øynene hos valper. Noen forskere mener også at valper som får nok tilskudd av marine oljer i valpeperioden får bedre motoriske evner, økt intelligens og bedre syn.

Omega 3-fettsyrene EPA og DHA er viktige fettsyrer i cellemembranen i alle kroppens celler. DHA er det spesielt mye av i nerveceller, hjernen og øyets netthinne. Bortsett fra fettvev, er hjernen det organet i kroppen som har høyest andel fett. Hjernen bruker DHA til å bygge viktige strukturer og vev.

Husk derfor at grunnlaget for en frisk og sunn valp legges tidlig. Sørg derfor for at den drektige tispa får i seg nok av disse viktige fettsyrene.

Hos oss får du kjøpt høykvalitets kosttilskudd med både Omega-3 og Omega-6.