Gjem godteri ved et tre

Plasser hunden noen meter fra et tre og be den bli sittende. Du kan bruke bånd i starten hvis hunden er utålmodig. Gjem 4-5 godbiter rundt stammen. Slipp hunden og la den snuse seg frem til godbitene. Dette er en morsom lek som gir hunden opplevelsen av teamwork sammen med deg. Gjenta dette noen ganger. Når hunden virker uinteressert kan dere avslutte.

Balansetrening

Hunden trenger å bruke alle muskler i kroppen. Balansetrening er en god måte å få musklene til å jobbe litt ekstra. La hunden hoppe opp og ned fra benker, betongblokker og steiner. Det skjerper også hundens kontroll og konsentrasjon. Gå/løp ved siden av hunden. La den oppleve samspillet med deg. Vær sikker på at det du balanserer på sitter fast så hunden ikke skader seg.

Tren på innkalling

Det er fint å ha mulighet til å la hunden gå løs, men da må du ha full kontroll på innkallingen. Det kan dere terpe litt på hver dag, ikke bare når det oppstår en nødsituasjon. Vær raus med belønningen hver gang hunden kommer inn til deg. Da erfarer hunden at det er positivt når den gjør som du sier. Belønningen trenger ikke være en godbit. Ros og lek fungerer ofte like godt for mange hunder.

 Beskyttelse mot flått

Hunder er spesielt utsatt for flått. Når slåtten suger seg fast kan det være vanskelig å få den fjernet. Du kan forebygge med flåttmiddel. Husk å velge et middel som ikke skader hunden eller naturen. Flåtten lever i boligfelt og i skogen, de fleste steder hvor det er vegetasjon.