25.04.2017 | Felleskjøpet

I store deler av landet er allerede det nasjonale FM-nettet slukket, og vi er på vei mot en ny radiotid hvor det vil finnes et større mangfold og bredere tilbud av kanaler. Med en DAB-radio får du faktisk tilgang til hele 25 riksdekkende kanaler mot dagens fem på FM-nettet.

Behold den gamle FM-radioen med adapter

Vil du spare miljøet er det mye du kan gjøre med en gammel FM-radio. Visste du at med en DAB-adapter kan alle radioer ta inn DAB-signaler? Felleskjøpets adapter-sortiment kan du ta en titt på her.

Andre løsninger er enten gjenvinning av materialene ved innlevering til butikker som selger elektriske produkter eller din lokale gjenvinningsstasjon.

Hva med DAB i bilen?

For å motta DAB-signaler i bilen må bilstereoen oppdateres. Denne adapteren er enkel å montere og garanterer deg radio-underholdning i bilen. Enten du velger å gjøre dette hos et merkevareverksted, hos et annet verksted eller rett og slett ta jobben selv er det mange løsninger. Mange av de større bilmerkene har allerede forberedt seg på overgangen og har utviklet egne stereoer til integrering.

Underholdning mens du jobber

For mange er øreklokker med FM-radio en god kollega under arbeidsøkten, og hos Felleskjøpet finner du forskjellige varianter av øreklokker med DAB-mottaker.

DAB og DAB+

Mange lurer kanskje på hva som egentlig er forskjellen på DAB og DAB+. Og den er så enkel som at DAB+ er en nyere teknologi med bedre lydkomprimeringsevne, som gir plass til flere kanaler. Det er også denne teknologien resten av Europa skal ta i bruk. De aller fleste radioene solgt i Norge etter 2009 er DAB+ og radioene som selges i dag har ofte DAB, DAB+ og FM.

Vil du sjekke om du har en DAB+ radio kan du lete opp enten NRK Vær eller P5 Hits. Får du inn en av disse kanalene med både tekstinformasjon og lyd har radioen DAB+.