Selv om snøen ikke har gått i alle deler av det langstrakte landet vårt, er det alltid godt å være forberedt. En høytrykksspyler rengjør store områder raskt og uten for mye sprut. Den er særlig effektiv på skitt som sitter godt, for eksempel på terrasser, fasader og hageganger (men kontroller først at overflatene ikke er for ømfintlige). Høytrykksspyleren sørger også for at du bruker mindre vann enn ellers.

Riktig verktøy gir bedre effekt

Gummistøvler er fint å ha – (glem ikke å undersøke om de gamle fremdeles holder tett), og det samme gjelder for kluter, svamper og hanskerplastbøtte, skurebørste – ikke bare til grovrengjøring, men også for å få bort spindelvev og gammelt løv. Og kanskje viktigst av alt – velg en høytrykksspyler med riktig trykk som passer til overflaten du skal vaske.

Jo flere, jo bedre

Deler du jobben med familie og venner, blir alt mye morsommere. En kan kanskje ha ansvar for å rense takrennene, en annen for å vaske hagebord og -stoler, en tredje for å rengjøre blomsterpottene og fylle på med ny jord og sesongplanter. Hvis terrassen er stor, kan alle få hver sin skurebørste og bytte på å vaske, pusse og olje. Ikke glem å ta en kaffepause med noe å bite i nå og da. Kanskje kjæledyrene også kan få seg en godbit?

Små knep gir store resultater

Når grovarbeidet er ferdig, kan det være fint med et ekstra malingsstrøk på staffasjen. Dette kan gjøre underverker for helhetsinntrykket. Det samme gjelder for blomster, ny hagebelysning eller en krukke eller vase.

Tips! Har du treterrasse? Hold høytrykksspyleren litt på avstand, så unngår du å flise opp treet. Spør oss gjerne i butikken, så hjelper vi deg med å finne riktige produkter.