Slik gjør du:

Oppskriften på en grønn og tett gressplen er å tilføre næring regelmessig i form av gjødsel, samt å vanne og klippe ofte. For at gressplenen skal få tilstrekkelig med næring, må du sørge for å spre ut gjødselen jevnt. Den første gjødslingen gjør du tidlig om våren, den andre midt på sommeren og den tredje på slutten av sommeren. I mellomtiden steller du gressplenen ved å fjerne synlig ugress og klippe den i riktig høyde. Gresshøyden bør være 3,5 cm. Vann grundig en gang i uken, slik at gresset rekker å suge opp tilstrekkelig med fuktighet fra bakken.

Jevn spredning

Studier har vist nøyaktig hvor mye næring og nitrogen et gresstrå trenger. For å få god spredning på gjødselen og unngå utvasking i jorden har man kommet frem til at tre ganger er optimalt. Det er viktig å bruke et langtidsvirkende gjødselprodukt, slik at røttene rekker å ta til seg næringen ordentlig.

Vanlig feil

Mange gjødsler bare en gang om våren og klager på at det ikke gir noe resultat. Men én gang er ikke nok, fordi da rekker ikke gresset å ta opp næringen. Derfor bør du planlegge tre gjødslinger og velge riktig gjødsel som passer til behovene i akkurat din plen.

Husk

  • Spre gjødselen jevnt for å få best resultat
  • Fjern synlig ugress i vekstsesongen
  • Klipp plenen i riktig høyde, 25–30 mm anbefales
  • Vann grundig en gang i uken for å få fuktigheten ned i bakken
  • Etter ca. tre uker bør du se resultater