Hvorfor gjødsle?


Oppskriften på en grønn og tett gressplen er å tilføre regelmessig næring i form av gjødsel. En gressplen som mangler næring, blir ofte misfarget og får brune flekker. Gjødsel bidrar dessuten til mindre mose og at plenen er bedre rustet for vinteren.

Når gjødsler man?


Den første gjødslingen gjør du tidlig om våren, når frosten har gått og det er et lite grønnskjær i plenen. Det anbefales å gjødsle rett før et godt regnskyll. Vannet vil bidra til at gjødselen løses opp og trekker godt ned i jorden. Venter du ikke regn kan du vanne med en vannspreder.

Skal man gjødsle ellers i året?


Vi anbefaler jevn gjødsling. Den andre runden gjør du midt på sommeren og den tredje på slutten av sommeren.

Hvordan gjødsle riktig?


For at gressplenen skal få tilstrekkelig med næring, må du sørge for å spre ut gjødselen jevnt over plenen. Bruk for eksempel en håndsåer eller såvogn for best resultat. Det er viktig å bruke et langtidsvirkende gjødselprodukt, slik at røttene rekker å ta til seg næringen ordentlig.

Hvor mye gjødsel skal du bruke?


Hvor mye gjødsel du skal bruke kommer an på hvor stor plen du har. På 100 kvadratmeter kan du bruke 2-3 kilo. Følg anvisningen på pakken.

Vanlig feil ved gjødsling


Mange gjødsler bare en gang om våren og klager på at det ikke gir noe resultat. Men én gang er ikke nok, fordi da rekker ikke gresset å ta opp næringen. Derfor bør du planlegge tre gjødslinger i løpet av sesongen og velge riktig gjødsel som passer til behovene i akkurat din plen.

Godt stell av plenen


I mellomtiden steller du gressplenen ved å fjerne synlig ugress og klippe den i riktig høyde. Gresshøyden bør være 3,5 cm. Vann grundig en gang i uken, slik at gresset rekker å suge opp tilstrekkelig med fuktighet fra bakken.