30.04.2020 | Felleskjøpet

Velg svanemerket når du griller

Velger du svanemerket grillkull og briketter, er du med på å sette et minimalt klimaavtrykk når du fyrer opp grillen. All treråvare i Svanemerket grillkull og briketter kommer fra europeiske godt forvaltede skoger. Der vokser skogen i større grad enn den felles ned, og man tar hensyn til dyr og natur.

Det gjør man dessverre ikke ved felling av skog i tropiske områder, hvor grillkullet kan ha blitt produsert ulovlig og man ikke tar hensyn til arbeidsforholdene.

Nyhet hos Felleskjøpet

Felleskjøpet lanserer sitt eget svanemerket grillkull og grillbriketter. Dette produktet lever opp til markedets høyeste krav til grillkull og briketter – og hele produksjonsprosessen. Velger du riktige produkter, bidrar du til en friskere natur, mindre klimapåvirkning, færre helsefarlige produkter og mer effektiv bruk av ressurser. Du kan rett og slett nyte grillmaten med god samvittighet.

Utover svanemerkingen er Felleskjøpets grillkull og briketter dessuten DNV- og FSC-sertifisert. Det er ytterligere bevis på en bærekraftig utvikling som tar hensyn til både natur og mennesker. Les mer om dette på produktet.

Utgjør en forskjell

I Norge griller vi mye i løpet av sommerhalvåret. Derfor er det bra om du kan unngå å kjøpe kull som har blitt produsert ulovlig i tropiske områder. Velg i stedet Svanemerket grillkull og briketter til årets grillsesong. Det gjør stor forskjell for både miljøet og de som jobber med produksjonen.