Få ting smaker bedre enn en skikkelig saftig pizza med knasende sprø bunn. Steker du den på grillen, får du smaken av sommer på kjøpet.
Ny grill? Se vårt store utvalg her.
En grill kan nemlig gi deg et like godt resultat som en vedfyrt pizzaovn. Kombinasjonen av en grill med lokk og en pizzastein gir deg den gode varmen du trenger for å få en skikkelig sprø bunn og deilig, boblende topping.
Varm opp steinen gradvis
Sett grillen på maks varme 20–30 minutter før du skal grille.
Sjekk at pizzasteinen tåler et opphold på grillen, og husk at den må varmes opp gradvis. Derfor bør du legge den på grillen med en gang du har fyrt opp. Legger du en kald stein på en glovarm grill, kan den sprekke.
Få hjelp av bakepapir
For å gjøre det lettest mulig å flytte pizzadeigen over på grillen, kan du legge deigen og dandere toppingen oppå en stor pizzaspade drysset med semulegryn for å unngå at deigen setter seg fast.
Du kan også jukse med bakepapir. Kjevle deigen tynn oppå bakepapirkledt stekebrett før du har på fyllet. Når steinen er varm, bruker du bakepapiret til å dra deigen over på steinen. Lukk lokket med det samme for å holde på varmen. Etter noen minutter kan du åpne lokket og nappe av bakepapiret, så pizzaen får steke ferdig rett på steinen.
Du får neppe en gyllen topp av å steke pizza på grillen, så trikset for å sjekke om den er ferdig, er å se om undersiden er jevnt stekt.
Slik lager du pizza på grillen
- Lag deigen, eller kjøp ferdig tynn pizzabunn i butikken.
- Legg pizzasteiene på grillen, sett grillen på maks varme.
- Gjør klar deigen med de ingrediensene du selv ønsker. Først tomatsaus, deretter ost og til slutt det du ønsker som topping.
- Legg pizzaen på den varme steinen i grillen.
- Etter ca. 6-8 minutter er den klar. Se eventuelt under om bunnen er sprø. Her er det du selv som bestemmer hvor sprø den skal være.
- Ta ut av grillen med pizzaspade, del opp og nyt!
Oppskrift på pizzabunn
- Ca. 7 dl hvetemel
- 3 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1/2 pakke fersk gjær
- 1/2 ts salt
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, gjerne i 10–15 minutter, og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen.
Noen toppinger du bør prøve
Variant 1:
- Crème fraîche med finhakkede urter, løk- og hvitløkspulver, salt og pepper
- Revet ost
- Sopp og rødløk i tynne skiver
Variant 2:
- Hermetiske tomater, løk- og hvitløkspulver, oregano, salt og pepper
- Revet ost
- Paprika, fetaost, oliven og rødløk
Variant 3:
- Crème fraîche med finhakkede urter, revet sitronskall, salt og pepper
- Revet ost
- Løk, frisk rosmarin og syltynne skiver med nypotet
Variant 4:
- Hermetiske tomater, løk- og hvitløkspulver, oregano, salt og pepper
- Revet ost og fersk mozzarella
- Små cherrytomater og frisk basilikum