10.05.2017 | Felleskjøpet

Fjøs med gode løsninger

Fjøset ble ferdigstilt og innflyttet i september 2016. Det er en kvote på 370 tonn og akkurat nå var det 37 kyr som ble melket på roboten. 

Fjøset har 52 liggebåser totalt for kyr, og fordelingen er på 35 liggebåser i kuavdelingen og 10 liggebåser i fokusbingen/velferdsavdelingen. Det er 10 liggebåser i sinkuavdelingen, men den er fleksibel og kan lett slås sammen med kuavdelingen helt eller delvis.  Ungdyr tas hånd om i gammelfjøset som er i god stand og tilpasset det.

Fjøset er et nøkkelferdig Gråkjærbygg i samarbeid med Felleskjøpet, og egeninnsatsen hos brukerne har bestått i å montere innredning samt rydding og tilrettelegging underveis.

Gjennomføring av prosjektet

Hele prosjektet her fremstår som helt ferdig til minste detalj.  Meget pent og ryddig inne som ute, og det er gjort mye arbeid med infrastruktur rundt bygningene på gården. 

I-mek selger Ole Jon Gjøås har vært gjennomfører av prosjektet sammen med Magnus Næss fra Gråkjær.  Totalprisen for dette prosjektet ble på 7,5 millioner, og det er brukerne fornøyd med.

Av teknisk utstyr, så er det  DeLaval VMS melkerobot på fri kutrafikk, CC1800 liggebåsskiller i flere størrelser til alle dyr, HL50 helsveiste fangfronter, helsveiste skråfronter, svingende kubørste og drikkeutstyr.  Det er Landia gjødselpumpe i kulvert med bakspyling av gjødselkanalene.  Dette gjør brukerne en gang i uka, og det fungerer helt fortreffelig.  Rotage kraftforsiloer med Flexiskruer fra Svea Agri sørger for kraftforlagring og inntrekk av for.  Avant minilaster brukes til grovfor-utforingen. Bruvik mekanisk ventilasjon sørger for et ypperlig klima som mange besøkende merket seg. 

Tegningen av fjøset kan du se her (PDF 244 kB)

Det var som alltid meget trivelig og interessant for de som møter opp på disse arrangementene, og fagpraten gikk over kaffekoppene og grillmaten som Nortura serverte. 

Vi ønsker brukerne lykke til i fremtiden med en meget flott fjøs som de helt sikkert vi lykkes i!

Har du tanker om å bygge om eller bygge nytt fjøs, så er du velkommen til å kontakte våre I-mek selgere du finner i oversikten per fylke til høyre.

DeLaval VMS Velferdsavdeling

Monica, Lars Jørgen, Ole Jon og Magnus

Kuavdelingen

Forsentralen og eldre bygg