08.03.2016 | Mikal Steinsli, Salgssjef I-mek

Jan Inge Grundmo overtok gården i 2006. Saumiljøet i Verdal er meget godt, og når han så fikk muligheten til å kjøpe seg en besetning var valget klart, han ønsket å satse på sau! I 2007 satte han dermed opp ett kaldfjøs på 350 m2 med talleløsning. Dette fjøset fungerer i dag fremdeles som lammingsfjøs. I 2010 var tiden moden for å bygge om det gamle grisefjøset, denne gangen med treinnredning.

Samarbeidspartnere

Lysten og muligheten til å bygge på fjøset meldte seg. Planleggingen gjorde Jan Inge selv og lokale krefter og leverandører har vært gode samarbeidspartnere. Ingeniør Harald Høyem lagde byggetegninger, entreprenør Annar Elnes grov tomt og betongentreprenør Arild Olav Sagvold utførte betongarbeidet. Overhallafjøs leverte selve bygget, mens Elman installerte strøm og Felleskjøpet Agri leverte I-mek.

Utbygging

Byggeprosessen fulgte planen og den nye avdelingen stod klar til bruk til påska 2015. Det siste året er også det gamle grisefjøset bygd om nok en gang, nå med innredning fra Felleskjøpet Agri.

Fjøset er et tradisjonelt bingefjøs med langsgående fôrbrett. Frontene er justerbare i halsåpningen, noe som gjør at han selv kan tilpasse den sin besetning og bruk. Fôringen baserer seg på rundballer som kuttes av en TKS K2, for deretter å blir distribuert rundt med en Avant minilaster. I tillegg er lam- og kjefôreren til uvurderlig hjelp for å få en god start på kopplammene.

Jan Inge Grundmo kan nå glede seg over ett moderne fjøs tilpasset 370 vinterfôra sau. Pr. i dag har han litt over 200, og vil raskt bygge seg opp til ca 270 stk. Da har han en produksjon som gir en arbeidsbelastning tilpasset egen livssituasjon, samtidig som han lett kan utvide videre om det ønskes.

Her kan du se fjøstegningen (PDF 42 kB)

Felleskjøpet Agri takker for oppdraget og ønsker Jan Inge Grundmo lykke til med nytt sauefjøs!

Nyfjøset ligger fint i terrenget.

 

Nyfjøset innenfra.

 

Nå kan lamminga starte.

 

Frontene.

 

Mange på besøk.

 

Fagprat i det nye fjøset.

 

Jan Inge Grundmo