28.03.2017 | Leif Bærstad, Salgsjef I-mek

Stor interesse for åpent fjøs på Skollenborg

Felleskjøpet og smarbeidspartnere arrangerte "Åpent fjøs" hos Mona og Lars Hvaale Fretland i Åsveien på Skollenborg onsdag 22 mars 2017.

Arrangementet var i samarbeid med Tine og Nortura og ca. 200 besøkende kom innom i løpet av dagen og kvelden. Dette var både produsenter og naboer som ønsket å se det flotte og moderne melkefjøset.

Fjøset er bygget av Borgen Bygg i 2006 som ett oksefjøs, og har vært brukt som det kombinert med ammeku frem til i dag. Bygget ble bygget på for å få plass til DeLaval VMS melkerobot og fokusavdeling og ny kalveavdeling med kalvingsbinger og plass for småkalv. Det ble også byttet til DeLaval CC 1800 liggebåser og Kraiburg Wingflex gummimatter for melkekyrene.

Melkeroboten er utstyrt med OCC Celletallsmåler og det er montert BCS hodvurderingskamera.

Kalveavdelingen har innstallert DeLaval CF 500+ kalvedrikksautomat.

Tilbygget er levert av Borgen Bygg, og Bjune Mur og Betong har utført betongarbeidene. Hedalen har stått for tømrerarbeidet i prosjektet.

Tine var tilstede og serverte yoghurt og juice og det ble spist over 300 pølser levert av Nortura. De hadde også med spekepølse for de som ønsket en smak. Borgen Bygg hadde med flott marsipankake og det ble servert kaffe.

Dette ble en fin og hyggelig samling der alle fikk god tid til å se ett fint og velfungerende melkefjøs.

Felleskjøpet vil takke for tilliten og ønske lykke til med ombyggingen av melkefjøset!

Fornøyde dyr i moderne og flott fjøs.

Servering av kake, pølser og spekeskinke ble godt mottatt.

 

Godt oppmøte på "Åpent fjøs"