01.04.2016 | Mikal Steinsli, Salgssjef I-mek

Under åpent fjøs var også Nortura til stede og serverte grillmat og Tine sin rådgiver var til stede for en uformell fagprat med gjestene.

Byggeprosess

Lars Kirkholt har lenge gått med planer om ny driftsbygning. Han endte til slutt på en totalentreprise levert av Gråkjær og Felleskjøpet, noe han ikke angrer på i dag. Byggestart var 20. mai 2015 og fremdriften på byggingen har hele tiden fulgt planen, slik at fjøset var klart til innflytting den 14. oktober 2015. For Lars var det viktig å benytte solide aktører, slik at han kunne føle trygghet for at fjøset var klart til innflytting til riktig tid og til avtalt pris. Dette har Gråkjær og Felleskjøpet innfridd, så Lars er meget fornøyd.

Planløsning

Selve planløsningen er en kompakt løsdrift med fri kutrafikk og plass for sinkyr i enden, totalt 58 liggebåser. Ungdyr og egen rekruttering er det gjort plass for på andre siden av fôrbrettet. Bygget er bygd opp av betongelement og tretakstoler, og fremstår som en lys og trivelig arbeidsplass som samtidig er godt tilrettelagt for dyrene som er der.

Lars har 365.000 liter i kvote pr. i dag, men har i dette fjøset rom for å produsere mer. Som god kollega har han også gitt hjelp til en nabo som dessverre ble utsatt for brann, og har dermed for tiden besøk av noen "gjestedyr".

Her kan du laste ned planløsningen for fjøset (PDF 0,2 MB)

Felleskjøpet har levert innendørsmekaniseringen, så som melkerobot, liggebåser, ventilasjon, kraftfôranlegg etc.

Vi takker for oppdraget og ønsker Lars lykke til med nytt fjøs!

Fasden til fjøset til Lars Kirkholt

Yttervegg

Kuavdelingen

Fronter

Fornøyde folk og fe i fjøset til Lars

Gjødselkum