21.05.2019 | Felleskjøpet

Dette var av de første melkerobotene som ble kjørt i gang etter lanseringen i fjor, og nå har de vært i bruk noen måneder.  Disse Åpne fjøs-arrangementene trakk mye folk, og det var godt over 250 besøkende. Tine og Nortura stilte opp med drikke og grillmat begge plassene.

Lasse Vikhagen Gjeitnes på Skåla var først ut med fjøsvisning, og 150 interesserte personer møtte opp. Lasse var først ute på vest med DeLaval VMS V300 melkerobot, og fjøset hans har mye utstyr levert av Felleskjøpet. Gjeitnes har hatt fokus på detaljer, og det har resultert i et flott fjøs.

Av teknisk utstyr har han også DeLaval OptiDuo fôrskyver, og den kan han ikke få fullrost nok."Jeg klarer ikke å koste så bra selv", sier han. I tillegg øker fôrskyveren grovfôropptaket, og gjør at fôrspillet blir ekstremt lavt. Det er også en DeLaval gjødselrobot her som gjør jobben skikkelig på spaltearealene.


DeLaval OptiDuo blander fôret, skrur det inntil fôrhekk og drysser på kraftfôr. 

All innredning, kubørster og drikkekar-løsninger er fra DeLaval, og det er meget flott montert og et godt gjennomført prosjekt.

I liggebåser er det Kraiburg gummimatter, Mafa kraftforsiloer og skruer, mekanisk ventilasjon fra Bruvik, og spalter fra WvT Betong er også levert av Felleskjøpet.

Selve bygget er i sandwich og stål med gjødselkjeller levert av Prebygg AS/Midtnorsk Bygg AS.

Her kan du se bilder fra fjøset hos Vikhagen Gjeitnes, og her kan du se tegning av planløsning for VMS melkerobot hos Vikhagen.

Full kontroll med melkerobot V300 og DelPro


Ole Henrik Rindli er fornøyd med fjøset sitt. Fjøsets bakside har tilgang til beiteområder.

Neste fjøsvisning var til Ole Henrik Rindli i Vistdal, der 110 personer møtte opp.  Her er det et betongelementbygg med flyterenner levert av Gråkjær. Fjøset er mekanisk ventilert med Bruvik ventilasjon, og Mafa kraftfôrsiloer og skruer, innredning og gjødselrobot fra Delaval er levert fra Felleskjøpet her også. Men kjernen i prosjektet er selvsagt DeLaval VMS V300 melkerobot. Ole Henrik Rindli er også meget godt fornøyd med melkeroboten, og det er full kontroll over produksjonen med managementet DelPro.

Det er et meget pent gjennomført fjøs med fokus på detaljer, og Ole Henrik selv holdt et meget godt innlegg om byggeprosessen og sine valg til de frammøtte på fjøsvisningen.

Flere bilder og detaljer fra fjøset hos Rindli kan du se her, og plantegningen kan du se her.

 

Vi ønsker dem lykke til videre framover med sine flotte bygg!