10.04.2019 | Felleskjøpet Agri

Det nye høyteknologiske fjøset er et samarbeid mellom Felleskjøpet Rogaland Agder, Felleskjøpet Fôrutvikling og Felleskjøpet Agri på Felleskjøpet Forsøksgård på Klepp. Forsøkene som skal utføres her, skal sørge for at du får skreddersydd kraftfôr til dine mjølkekyr.

Per Harald Vabø, Adm.dir. i Felleskjøpet Rogaland Agder orienterte 200 inviterte gjester om hensikten med Formelfjøset. Her handler det om å drive raske og målrettede forsøk i kraftfôrutviklingen.

Knut Røflo, leder av Felleskjøpet Fôrutvikling, var neste taler, og han underbygde forsøks-aspektet med fokus på fôreffektivitet i samspillet mellom grovfôr og kraftfôr. Her skal det drives forsøk i Felleskjøp-regi, og han sa også at utenlandske interesser har meldt interesse for forsøk allerede. 

Jan Maldal, leder av I-mek i FKRA har vært prosjektleder for prosjektet sammen med noen av sine selgere. Her har de fått til enormt mye, og det er utøvd budsjettdisiplin.  Her kan du se presentasjonen og mer info om prosjektet.

Til slutt på talerlisten var Jon Arne Ulvan, Adm. Dir. i Felleskjøpet Agri. Han foretok den offisielle åpningen med snorklipping og lykkeønskninger for prosjektet.

Etter offisiell åpning og de inviterte gjestene hadde deltatt en stund, ble dørene også åpnet for publikum. Nortura grillet og Tine serverte drikke til godt over 1000 besøkende med god stemning og mange interesserte skuelystne. Leverandører og I-mek var til stede for å svare på spørsmål, og fjøset ble holdt åpent til kl 19:00 på kvelden. 

Fjøset settes nå i drift, og det blir spennende når resultatene kommer fra produksjonen.  Dette er framtidens løsning for fôrutviklingen i mange år framover!

Se flere bilder fra fjøset.