06.05.2015 | Felleskjøpet

Høsten 2014 startet byggingen av helt nytt melkefjøs hos bonde Trond Vedal på Vedal i Brønnøy kommune.

Innhold i fjøset

Fjøset er et rent melkefjøs med plass til 52 melkende dyr. Fjøset har i tillegg 1 stk. sykebinge med spalt,- samt 2 stk. tallebinger for kalving.

I tillegg har fjøset flyterenner med utvendig gjødselkum på 1500 km3. I pumpesjakta står en elektrisk gjødselpumpe fra DeLaval.

Trond Vedal forer med rundballer. Derfor var det et oppriktig ønske om en stor forsentral,- der det var plass til lagre rundballer for flere dagers foring. Denne løsningen førte til at det ble gode areal til både melkerom, teknisk rom, innvendig gangareal samt kontor.

Last ned fjøstegninger her (PDF 233KB)

Se bilder fra fjøset (PDF 770KB)

Utførelse

Betongarbeidene er utført av firma Steinar Myhre og startet 7. oktober 2014. Spalteplank er levert av WWT,- Rindalskogen.

Selve fjøset er levert av Bindalslaft AS,- og er et bindingsverkfjøs (element) med innvendig kryssfiner kledning og utvendig stålplatekledning. Legg merke til at det er en oppstøp på 50 cm. betong på alle yttervegger,- fordelaktig både på forbrettet ved foring med minilaster, samt at treveggen står bedre beskyttet .

De elektriske arbeidene er utført av Reinfjord Elektro og rørleggerarbeidene er utført av Brønnøysund Rør AS.

Felleskjøpet har levert all innendørsmekanisering.

Ferdigstillelse etter planen

Selv om entreprenørene hadde vel 3 ukers juleferie, var fjøset komplett ferdig og klart for innflytting (som planlagt) 9. mars 2015, og samme dag ble dyrene flyttet fra gammelfjøset til et nytt liv med god plass og selvfølgelig DeLaval Melkerobot.

 

Kontakt gjerne din lokale I-mek salgskonsulent for en uforpliktende samtale om tilsvarende prosjekt.