27.01.2015 | Peg Lindvall, MovingFloor

Paret Karin og Einar Åbergsjord tok over gården i 2007 fra Einars foreldre, og de driver nå både småfe- og melkeproduksjon. Gården har 24 melkekyr i løsdrift. I 2013 fikk de problemer med jurhelsen hos kyrne, og veterinær bidro til nødvendig rådgivning.

Veterinæren konstaterte med stor sannsynlighet at problematikken lå i liggebåsen, og det ble fundert på løsninger. Hva eksisterte på markedet for å kontinuerlig rengjøre liggebås? Valget falt på Moving Floor liggebås som de startet montering av i mars 2014.  Installasjonen skjedde etappevis, og de konstaterte raskt at kyrne ville ligge i Moving Floors liggebås i stedet for de vanlige båsene.  Årsaken er trolig den vesentlig mykere latexmatten på 70mm i Moving Floor.

I dag går samtlige dyr på Moving Floor liggebås, og de har i tillegg begynt å strø med torv. - Etter at vi installerte Moving Floor og begynte å strø med torv, har vi forbedret dyrehelsen vesentlig, konstaterer paret Åbergsjord.

Se utfyllende info om Moving Floor her

Moving Floor liggebås

Den selvrengjørende liggebåsen er en prefabrikert modul som installeres på plant golv. Modulen består av en botn som inneholder latexmadrass som omsluttes av en endeløs toppduk av PVC. Når kua legger seg synker båsens framkant ned og når hun reiser seg og forlater liggebåsen, hever den seg og forflytter toppduken bakover. Hver gang en ku forlater båsen, forflyttes og rengjøres ca 40-50 cm av toppduken. Det er den overflaten som ellers risikerer å fylles med gjødsel og melk.

Kontakt gjerne din lokale I-mek salgskonsulent for mer informasjon om Moving Floor liggebås