10.01.2022 | Felleskjøpet

Våre fôrmerker produseres i Vaksdal ved Bergen. Ved å produsere fôret i Norge er det kort vei til butikken og fôret holder seg ferskt. Næringsverdien holder seg optimal og sikrer et fôr med høy smakelighet – noe vi vet at våre kjæledyr setter pris på.

Norske råvarer – en trygghet for kjæledyreieren

De fleste basisråvarer i Appetitt, som animalsk og marint protein, er norske råvarer. Andel av norske råvarer i Appetitt hundefôr og kattemat er rundt 85 prosent. I Norge har vi svært strenge krav til råvarer, blant annet nulltoleranse for salmonella og bruk av genmodifiserte råvarer. Vi har svært god dyrehelsestatus og en restriktiv bruk av antibiotika i husdyrholdet.

Høykvalitetsfôr med funksjonelle egenskaper

Appetitt katte- og hundefôr inneholder ingen kornråvarer med unntak av ris, og har et høyt innhold av hydrolyserte råvarer fra laks og kylling. Disse råvarene bidrar til høy proteinfordøyelighet i fôret og kan bidra til å redusere faren for allergier eller fôrintoleranser.

Fôret inneholder i tillegg ulike funksjonelle ingredienser fra naturlige kilder, blant annet naturlig glukosamin og kondroitin fra laks og kylling, samt høyopptakelig omega-3 fra antarktisk krill.

Fôrtyper tilpasset kjæledyrenes behov

I produktsortimentet har vi produkter tilpasset ulike behov, livsstadier og hunden eller kattens aktivitetsnivå. Et eksempel på dette er Appetitt Sensitive med fisk eller kylling (såkalte «monoprotein»-fôr) med kun en proteinkilde. Til aktive arbeidshunder vil du kunne finne fôr med ekstra høyt energiinnhold.

Kvalitetssikrer alt av dyrefôr

Vi fører nøye kontroll av både råvarer og ferdig fôr. Vi bruker kun råvarer fra godkjente og seriøse leverandører. Vi har en nøye kontroll på både råvarer og ferdig hundefôr og kattemat. Alle råvarer kommer fra godkjente leverandører som vi også systematisk reviderer med hensyn til deres kvalitetssystemer. Alle råvarer vi anvender er GMO-frie og det kreves bevis for salmonellafrihet før råvaren tas inn i fabrikk. Videre har vi en kontrollplan for systematisk gjennomføring av analyser av kjemisk innhold, hygienisk kvalitet samt innhold av uønskede stoffer. Ferdigprodusert hundefôr og kattemat analyseres på samme måte rutinemessig etter en vedtatt plan. Dette går også på næringsinnhold, hygienisk kvalitet og fysiske egenskaper.

Forskning og utvikling i Felleskjøpet

Vi har vår egen forsknings- og utviklingsavdeling, Felleskjøpet Fôrutvikling.  Utviklingsavdelingen jobber blant annet med råvarer og hvordan det ferdig fôret skal være sammensatt, med fokus på blant annet smakelighet, fordøyelighet, effekter på tarmhelse, kvalitet på avføring, pels- og potekvalitet.