13.02.2020 | Felleskjøpet

1. Vente ved døren

Før dere går ut av huset eller bilen, kan du lære hunden at den skal sette seg og vente til du gir tegn. Det trener passivitet, og hindrer at den løper ut i veien. Hvis du har flere hunder, kan du prøve å si navnet deres, slik at de går etter hverandre. Hunder lærer ofte og gjerne av hverandre.

2. Vente på «vær så god»

For en roligere matstund kan du lære hunden å sitte og vente før den får lov til å kaste seg over maten. Senk matskålen sakte mot gulvet. Hvis hunden reiser seg, løfter du opp matskålen igjen og gjentar prosedyren. Når den fortsetter å sitte til du sier «vær så god», har dere lyktes. Men hva er egentlig riktig mengde fôr og godbiter? Les artikkel skrevet av veterinær. 

3. Gå løs ved fot

Du og hunden din er et team, og det er viktig å lære den å gå løs ved foten din. Hunder skal ikke bestemme selv og dra på sine egne eventyr. Bruk fløyte eller stemmen din, og forsøk kommandoer som høyre, venstre, stopp og fremover. Belønn hunden rikelig når den gjør som du vil. Ga lydighetstreningen mersmak? Her finner du utvalget vårt av utstyr til hundetrening, dressur og agility.