02.09.2014 | Felleskjøpet

Kaninbur

Alle kaniner kan bo utendørs og de fleste kaniner tåler godt norsk klima. Man kan gjerne skåne dem for hard vinterkulde, men det er viktigere at de slipper den verste sommervarmen.

De fleste kaniner er imidlertid svært sosiale, og vil bli ensomme dersom de blir plassert i et bur utendørs alene. Vi anbefaler derfor å ha både inne- og utebur tilgjengelig, slik at kaninen får variasjon og sosial omgang. Og husk: store bur gir fornøyde kaniner.

Kaninfôr

Kaniner skal alltid ha tilgang til friskt vann og høy av god kvalitet som inneholder viktige næringsstoffer og fiberstoffer som regulerer fordøyelsen. I tillegg finnes det mange gode fôrblandinger tilpasset kaniner og deres ernæringsbehov. Les mer om fôring av kaniner her.

Kaniner trenger også ting de kan gnage på, for å hemme vekst av tenner. På markedet finnes det mange ulike variasjoner av gnagerprodukter til kanin.

Kaninsele

Dersom man velger å ta kaninen med på luftetur, kan det være lurt å bruke en sele slik at kaninen ikke stikker av. Her finnes det også et bredt utvalg på markedet.

Kilde: "Kaniner – alt om kaninhold" av John Unsgård.