Lagring av gjødsla

Tørket kyllinggjødsel trekker til seg fuktighet svært lett. Den er f.eks. ikke behandlet med et oljelag slik mineralgjødsel blir. Gode lagringsforhold er avgjørende for at kvaliteten ikke skal forringes. Fuktig gjødsel vil ikke la seg mate ut, og spredning blir svært krevende.

Ved utelagring anbefales 2 paller som underlag og tildekking med kraftig presenning som går godt ned langs sidene på sekkene. Lettpresenning frarådes.

Sentrifugalspreder

Det mates ut om lag halv mengde i forhold til mineralgjødsel. Sjekk at risten i bunnen ikke er for finmasket og begrens kjørehastigheten. For detaljer vedrørende innstillinger se her: Viftespreder (235 kB.pdf)

Kombimaskin

Risten i gjødselkassen bør normalt tas vekk, og utmating og bunnklaffer åpnes maksimalt. Se detaljer vedrørende innstillinger her: Kombi såmaskin (227 kB.pdf)

Nedmolding og overgjødsling

Så sant det er mulig, bør pelletert naturgjødsel moldes ned slik at den kommer nær røttene. I eng og høstkorn blir det overflatespredning og da bør man ha god fuktighet i plantebestandet for å få god virkning. Ugrasharving etter spredning vil være et godt tiltak i høstkorn. 

Se detaljer vedrørende nedmolding og overgjødsling her: Nedmolding, overgjødsling av gjødselpellets (154 kB.pdf)

Organisk gjødsel

Produktspekter, produktinformasjon, anbefalinger m.m. om våre organiske gjødseltyper finner du i artikkelen Organisk gjødsel til økologisk plantedyrking. 

Ta kontakt med Felleskjøpet eller en av våre forhandlere

Her finner du våre butikker: Finn Felleskjøpet nær deg.