12.12.2019 | AS-Motor | Felleskjøpet

Bühlertann, Tyskland, 21. mars 2019

I 60 år har AS-Motor Germany GmbH & Co KG vært et ledende selskap innen sin bransje. Alfred Schefenacker grunnla selskapet i 1959. Grunnen var at det rett og slett ikke fantes en maskin for bratte skråninger, til bruk på vingårder og områder som sjeldent ble stelt. Det så ikke ut til å være noen god løsning på denne tøffe klippe-jobben, og dermed bestemte Schefenacker seg for å finne opp en. Med erfaringen AS-Motor har tilegnet seg gjennom seks tiår, har prioriteringen selskapet gjorde den gang forholdt seg uforandret.

I dag blir familiebedriften drevet av Eberhard Lange, barnebarn til selskapets grunnlegger. AS-Motor har 130 ansatte, og hovedkontoret ligger i Bühlertann, Tyskland. Selskapet ble hedret med en pris for inkludering i 2016, for sitt arbeid med integrasjon av mennesker med mentale lidelser.

AS-Motor produkter er tilgjengelig i 37 land over hele verden. Selskapet har vært trofast mot sine røtter og verdier, og fremstiller omtrent 90 prosent av alle deler selv. «Kvalitet og innovasjon laget i Tyskland er ikke bare en tom frase for oss, det er hva vi lever for og puster inn daglig», forklarer Eberhard Lange.

Vel vitende om at motoren er hjertet hos enhver maskin, bygde grunnlegger Alfred Schefenacker sin egen, tilpassede totaktsmotor til den første Allmäher®-klipperen for skråninger. AS-Motor Allmäher® var en innovasjon med lett vekt, kraftig motor og spesielt bygget for tøft terreng, som gjorde en ellers tyngende jobb betraktelig enklere å utføre. "Allmäher"– et navn som fortsatt står for robust, pålitelig og profesjonell klipperteknologi. 

AS-Motor fremstiller fremdeles klippere med sin egen totakters motor, og AS-Motor er den eneste produsent av denne typen motor for klippere som oppfyller nåværende EU 2016/1628 utslippskrav.

Håndførte klippere, klippere med fjernkontroll og sitteklippere for de proffe

Etter den originale Allmäher, har AS-Motor produktfamilien vokst sterkt gjennom årene. AS-Motor er i dag en av de mest ettertraktede produsentene av profesjonelle klippere i Europa og verden over for kommuner, landskapsarkitekter, anleggsgartnere og privatforbrukere.

AS-Motor har hele tiden vært helt i tet når det gjelder innovasjon, sist med lanseringen av AS Sherpa RC i USA; verdens første sitteklipper for røft terreng med fjernstyring. 

Alle klippere er laget for krevende oppgaver, og kan fortsatt tilegnes kategoriene for høyt gress, bratte skråninger og områder med sterk vegetasjon. Produktporteføljen består av alt fra profesjonelle plenklippere til Allmähers og større sitteklippere som fjernstyrte AS 940 Sherpa 4WD RC.

I anledning selskapets 60 års jubileum, har våre eksperter på høyt gress kommet opp med noe helt spesielt: AS 940 Sherpa 4WD vil produseres under mottoet "Adventure", i en jubileumsutgave med kun 60 klippere. Denne sitteklipperen har et spesielt utseende, takket være den spesielle finishen i lakken og, i tillegg vil den være utstyrt med hjul som er fylt med antipunkteringsvæske som i stor grad forhindre punkteringer under klipping.

På en kjøretur rundt i sørlige deler av Tyskland i dag kan man fortsatt se gårdbrukere med en Allmäher® de kjøpte for 30 år siden. Noen miles ned veien ved AS-Motor’s hovedkontor i Bühlertann, er Allmäher’s originale design fortsatt i produksjon ved et sosialt- og miljøbevisst selskap. Alfred Schefenacker’s grunnleggende filosofi fra 1959 videreføres den dag i dag: Robuste maskiner bygget for å vare, og en visjon for framtiden.