12.12.2019 | AS-Motor | Felleskjøpet

Bühlertann, Tyskland. 21. mars 2019

Med AS 940 Sherpa 4WD RC, tilbyr AS-Motor Germany GmbH & Co KG en sitteklipper for vanskelige jobber som også kan styres med en fjernkontroll – en enorm fordel i bratte skråninger og under lavhengende greiner. Et nytt distanse-system gjør maskinen enda tryggere og mer brukervennlig.

Det er mange situasjoner hvor føreren av klipperen har stor fordel av å kunne betjene og kontrollere maskinen ved hjelp av fjernkontroll. Denne muligheten øker sikkerheten ved kjøring i vanskelig og bratt terreng, og øker klipperens smidighet. Det nye systemet for distanse-assistanse for den fjernstyrte sitteklipperen AS 940 Sherpa 4WD RC øker ikke bare sikkerheten for operatøren, men letter også arbeidet med enheten. Systemet avdekker førerens avstand fra enheten og justerer automatisk visse enhetsparametere, som for eksempel fart. Dette gjør det enklere å for eksempel klippe vanskelige områder eller for å laste enheten.

Når avstands-assistenten er aktivert, reduseres maksimal kjørehastighet gradvis til stans. Hastigheten starter på avstand rundt seks meter til en avstand på omtrent to meter, og klipperen stopper foran føreren uten å kollidere. I tillegg, når knivdrift er skrudd på, vil maskinen først gi advarsel visuelt og dermed ved lyd varsle før den automatisk skrur av knivdriften dersom føreren er for nær.

Likevel er det ingen unødvendige avbrudd i arbeidet, ettersom enheten kun stanser i umiddelbar nærhet til føreren eller skrur av knivdriften som siste løsning. Dersom der er god grunn til at maskinen er i nærheten av føreren når klipperen går kan føreren deaktivere avstands-assistansesystemet.

Distanseassistenten ble for første gang vist på demoparken i Eisenach 23. til 25. juni 2019. Funksjonen forventes å være tilgjengelig som et alternativ for AS 940 Sherpa 4WD RC fra sesongen 2019/2020.