12.03.2019 | Felleskjøpet

John Deere GPS Display 4240 Universal Display

Nytt universal-display med 21,3 cm trykkfølsom skjerm, som er flyttbar mellom maskiner. Dette erstatter det utgående displayet 1800.

Med den nye Generasjon 4 software gir den bedre brukervennlighet, økt ytelse og større operatørvalg, og har samme brukergrensesnitt som 4600 CommandCenter som sitter i John Deere traktorer.

Displayet vil også egne seg for åpne traktorer, ettersom 4240 er vann- og støvbestandig etter standarden IP65. Skjerm med høy kontrast gjør at føreren ser displayet selv i skarpt lys.

Med dokumentasjon og variabel mengde justering, samt seksjonskontroll (AutoTrac) inkludert i grunnprisen på displayet er funksjonaliteten blitt større på et mindre display. 4240 vil også være standard ISOBUS display på både rundballepresser og åkersprøyter fra John Deere.

John Deere WDT (Wirelessly Data Transfer) sparer tid og penger og øker produktiviteten ved enkel overføring av data via JDLink™. Trådløs og sikker overføring av oppsett og dokumentasjon mellom kontor, mobil og display eller CommandCenter™, helt uten behov for USB. Dette øker produktiviteten og minsker risikoen for tap av data. Gjennnom John Deere Operations Center er brukeren i kontroll og kan enkelt dele filer med sin John Deere-forhandler og andre rådgivere. Data Sync gjør det mulig å streame data til John Deere Operations Center i 30 sekunders intervaller.

For mer informasjon og tekniske spesifikasjoner:

https://www.deere.com/en/technology-products/precision-ag-technology/guidance/4240-universal-display/

John Deere GPS Display 4640 Universal Display

Nytt universal display med 26 cm trykkfølsom skjerm som er flyttbar mellom maskiner. Dette erstatter det utgående displayet 2630. Det nye displayet gir en bedre opplevelse for brukeren, spesielt med eldre John Deere traktorer og blandet maskinpark.

Den nye softwaren i Generasjon 4 software gir bedre brukervennlighet, økt ytelse og større operatørvalg, og har samme brukergrensesnitt som 4600 CommandCenter som sitter i John Deere traktorer.

I tillegg til å kunne være en terminal for GPS-veiledning og autostyring, er 4640 en ISOBUS terminal, som har støtte for TC-Bas, TC-GEO, TC-SC, UT, AUX-N.

Fordeler med 4640 Universal Display med forlenget monitor:

 • Et brukervennlig system. Gjør tilpasninger på farten med begge monitorer i ett system, mens du fortsatt har direkte tilgang til flere sider og mer informasjon til enhver tid.
 • 4640 Universal Display er laget med tanke på brukervennlighet. To monitorer fra samme system eliminerer potensialet for informasjon som ikke stemmer overens. Det vil heller ikke være nødvendig med separate software-oppdateringer for ulike display.
 • Maksimert oppetid og mindre tid for oppsett med rask og enkel «plug and play»-oppsett

For mer informasjon og tekniske spesifikasjoner:

https://www.deere.com/en/technology-products/precision-ag-technology/guidance/4640-universal-display/

John Deere HarvestLab 3000 Sensor

En sensor, tre bruksområder

Med John Deere HarvestLab 3000 kan næringsinnholdet av fôr og flytende gjødsel overvåkes hele året gjennom.

Oversetter farger til næringsinnhold

HaverstLab 3000 benytter NIR (Nærinfrarød Spektroskopi) til å forutsi fôrets næringsprofil. NIR gjenkjenner næringsstoffet på samme måte som menneskets øye gjenkjenner farger. Øyet ser en grønn farge fordi objekter, for eksempel trær, reflekterer lys i en bestemt bølgelengde som vi oppfatter som grønn. HarvestLab 3000 gjenkjenner næringsstoffene i fôret ut i fra bølgelengdene som reflekteres.

HarvestLab på John Deere finsnitter

HarvestLab 3000 sensor gjør det mulig å gjøre nøyaktige målinger og dokumentasjon av tørrstoff, stivelse, protein, NDF, ADF i forskjellige vekster. For å bedre gjødselplanleggingen til neste sesong, kan operatøren bruke HarvestLab 3000 sensor til å bestemme og dokumentere hvilke næringsstoffer som er fjernet fra jordet under høsting ved hjelp av et innhøstingskart. Kartet kan brukes som grunnlag for en tildelingsfil på sentrifugalsprederen, slik at gjødsling kan varieres ut fra for eksempel proteininnholdet på forskjellige plasser på jordet. Sensoren hjelper også til med å forbedre fôrkvaliteten ved å aktivere kontinuerlig automatisk justering av kuttelengden på snitteaggregatet på den selvgående finsnitteren, for å forsikre optimal kompaktering i siloen. I tillegg kan man på en mer effektiv måte vite hvilke tilsetningsstoffer som mineraler og lignende man trenger for å holde en høy ytelse i fjøset, samt et mer effektivt fôrforbruk.

Enklere kalibrering

John Deere har gjort kalibreringsprosessen enklere på HarvestLab 3000. Hensikten med denne kalibreringen er å forsikre at resultatene av datainnsamlingen fra sensoren er riktig. På forrige modell HarvestLab ble dette gjort ved å plassere et lokk over sensorinngangen med en kjent bølgelengde på, slik at sensoren kunne lese av denne og «nullstilles». Denne kalibreringen var før nødvendig opp til to ganger i uken på en finsnitter. Dette referanselokket ligger nå innebygget i sensoren. Testen utføres ved oppstart av sensoren, eller når man selv måtte ønske, ved å kun trykke på en knapp i terminalen på snitteren. Dette gjør føreren kan bruke mer tid på å høste, uten å måtte fysisk montere på referanselokket for å gjøre denne kalibreringen.

Stasjonær måling

Stasjonær måling kan utføres ved å sette på et prøvebord på HarvestLab 3000, og koble den til en datamaskin. En stasjonær HarvestLab 3000 kan da måle næringsinnholdet i fôret i fjøset, eller for å bestemme rasjonen i en fullfôrblander. HarvestLab 3000 er også enkel å flytte med seg, om det næringsinnholdet som skal måles er hos en nabo, eller en kunde. Dette gjør HarvestLab 3000 til en investering brukeren kan utnytte hele året. En stasjonær analyse av fuktighet, tørrstoff, protein, stivelse, fiber, NDF, ADF, aske og sukker er klar til avlesning allerede etter to minutter. Målingene fra HarvestLab 3000 kan også lastes ned til datamaskinen, slik at alle målinger kan lagres over lengre tid, eller brukeren ønsker å dele den med en rådgiver eller lignende.

Nytt grensesnitt for stasjonærmåling

Brukergrensesnittet for målingene når HarvestLab er i bruk stasjonært er basert på en webside. Selve måleprosedyre er blitt forbedret, og hvert trinn i prosedyren har fått en detaljert forklaring, noe som gjør målingene enklere å utføre. Hver måling kan lagres lokalt, eller sendes videre i filformatet CSV.

HarvestLab 3000 sensor montert på en gjødselvogn

HarvestLab 3000 sensor gjør det mulig med presis gjødsling av flytende gjødsel, slik som biorest, husdyrgjødsel basert på ønsket mengde, og grenseverdi. Måten dette blir gjort på, er at sensoren blir montert på utlaster-røret på gjødselsvogna og tar kontinuerlige målinger av tørrstoff, nitrogen, ammonium, fosfor og kalium i gjødsla som blir tilført. Ønsket mengde og grenseverdi bestemmes ut i fra en tildelingsfil, der jordets variasjoner kan være grenseverdiene. Med dette vil man kunne unngå legde som følge av for mye gjødsel, eller undergjødsling som vil føre til en lavere avling.

Gjødselmengden måles med et flowmeter, og mengden som skal ut på jordet styres av hastigheten på traktoren som trekker gjødselsvogna. Er vogna tilkoblet en John Deere 6R, 7R og 8R traktor med AutoPowr™ (IVT™) eller e23 girkasse, og «Tractor Implement Automation» (TIA™) blir hastigheten justert automatisk, mens på en traktor av et annet merke vil man måtte justere hastigheten manuelt.

Utvidet temperaturområde og mer intern lagring

HarvestLab 3000 har videre fått et utvidet temperaturområde den arbeider under. Forrige generasjon HarvestLab fungerte kun ved temperaturer fra +5 til +45°C, mens HarvestLab 3000 kan arbeide fra -15 til +65°C. Det vil si at man kan bruke sensoren til å presist spre husdyrgjødsel, eller biorest på sene oktoberkvelder, og den vil være mer egnet for montering for stasjonære målinger på vinterstid. Videre har internlagringen i HarvestLab 3000 økt fra 32 Megabyte til 2 Gigabyte, for å kunne levere raskere resultater ved bruk som en stasjonær måler sammen med en PC.

Ny styringsskjerm fra Tume

Den nye styringsskjermen fra Tume ble vist for første gang i Norge på Agroteknikk 2018.

Tume presenter en ny styringskjerm kalt TC Controller med Touch-skjerm, for HKL3000JC XL Star og HKL4000JC XL Star Kombi såmaskiner. Denne erstatter tidligere Agrocont og Agrocont plus. Styringsskjermen vil være standard på alle Tume HKL3000 og 4000 JC XL Star for sesongen 2019.

Styringsskjermen har (Skjermbilde 1):

 • 3 forskjellige arealmåler
 • Arbeidshastighet
 • Rotasjonsvakter
 • Nivåvakter
 • Mulighet for 4 forhåndslagrede gjødselmengder (ekstra)
 • Kjøremarkører
 • Halv løft

Funksjoner:

 • Delt skjerm med kamera visning, valgfri plassering på såmaskin - Skjermbilde 2
 • Kalibrering av gjødsel (ekstra) - Skjermbilde 3
 • Diagnosebilde: Rask oversikt over alle sensorer og givere - Skjermbilde 4

 

 

John Deere ATU 300 universalratt

Rattet ATU 300 AutoTrac Universal erstatter ATU 200.

ATU 300 er et nytt universalratt fra John Deere. Rattet passer de fleste merker, og gjør det enkelt å montere sporfølgingssystem i traktorer eller treskere som ikke har dette integrert. Rattet er også enkelt å flytte fra maskin til maskin. ATU 300 har nytt design, redusert støynivå, to nye knapper på hver side av rattet for "gjenoppta linje", og er samtidig støv- og vanntett.

ATU 300 er kompatibelt med alle John Deere generasjon 2, 3 og 4 display.