04.04.2019 | Karstein Brøndbo, Felleskjøpet

På Kløfta står en lang rekke med brukte gule og grønne traktorer sortert etter størrelse ved gjerdet ut mot veien, mens en like lang rekke traktorer i andre farger er parkert inn mot veggen. Han vil ikke ut med hvor mange kunder som var innom, - men det gikk med et par kvadratmeter med marsipankake.

– Vi solgte en stor, gul Valtra i formiddag, sier Kenneth. Han har 41 traktorer av ulikt merke, de fleste lista på finn.no med priser fra kr 170 000 – 1 160 000 når dette skrives. De nyeste traktorene er 2017-modeller, og flere av traktorene er innbyttetraktorer som er bytta inn etter en leasingperiode på 3 – 5 år.

- En ny traktor faller som regel med 10 – 12 prosent det første året, og så med 8 – 10 prosent pr år deretter. Men prisene øker også i takt med prisstigningen på de nye traktorene. En stor og dyr modell synker raskere enn folketraktoren, og så kommer det også an på om de er utstyrt med laster, automatisk styring og GPS.

- Vi har kunder på brukte traktorer som er gårdbrukere, entreprenører, andre bedrifter og kommuner, typisk innenfor et par timers kjøreavstand. Mange spør sin lokale selger om brukte maskiner, og da kommer selgerne til meg med forespørsler. Så ordner vi visning, og kunden gjør avtale med sin lokale selger. Dermed blir vi et internt servicepunkt.

- De brukte maskinene blir tatt inn på lokale avdelinger på Østlandet og tatt nødvendig vedlikehold på før salg. Og så kommer de hit om de ikke blir solgt på veien. Det siste har vært et problem, for brukttraktorene fra Felleskjøpet har vært etterspurte, smiler Kenneth Lund Strand. Han satser på å doble antallet traktorer, slik at bruktkunder skal kunne ta en tur til Kløfta og alltid finne noe av interesse.