18.07.2018 | Vegard Smenes

Sitatet kommer fra Bibelen (Ords 12,11a), en bok som betyr mye for meg. Det er en bok full av liv,  og det er jo akkurat det bondelivet handler om – liv. Vi må jo også ta liv, men først og fremst må vi legge til rette for, og bidra til liv. Vi må få liv i såkornet om våren og legge til rette for at kua gir nytt liv til en kalv, så det på ny blir melkeliter og bløt valuta på tanken. Vi må holde liv i redskaper og maskiner, og passe på at bankkontoen har det levelig.

Et “liv” jeg må konsentrere meg litt ekstra om er familielivet, det er alltid noe annet som skulle vært gjort før jeg tar fri eller tilbringer tid med kona. Vi har nylig  feiret ett års bryllupsdag, så helt galt kan det da ikke være. 

For en tid tilbake var jeg en av de nominerte til Årets unge bonde, en tittel som etter min mening er godt hevet over meg. Men det var en ære å få være nominert sammen med så mange flotte og flinke bønder. Samtidig tillot jeg meg å tenke i litt andre baner – dere som står opp, gjør jobben, står på og sliter, og kanskje ikke har så store muligheter for å være med på så mange andre arenaer, nettopp på grunn av bondelivet, det er dere som får størst respekt og ære fra meg!

Vi er privilegerte som får lov til å dyrke vår jord i flott natur og spise oss mette på deilige norske landbruksprodukter. Fortsett med den gode jobben dere dyktige bønder og bondespirer gjør, og vær stolte av å ha verdens viktigste yrke.

–  Og prøv å sette av tid til å nyte livet litt i løpet av sommeren!

Vegard Smenes
Melkebonde 

- 08.07.2016