23.04.2018 | Geir Fjeld

De to eksklusive maskinmodellene som deltakergevinster for kretsmøtene har vært en aldri så liten «snakkis», og det har vært knyttet stor spenning til trekningen.

Skuterud hadde ringt vinnerne i forkant, og på storskjerm fikk årsmøtedeltakerne være vitne til hvordan det hele forløp. Gjennomgangstonen var overraskelse, glede og latter.

– Dette er definitivt en av de mest hyggelige oppgavene jeg har hatt i det siste, uttalte den fornøyde styrelederen.

Litt uvirkelig å vinne

Begge gevinstene har en omtrentlig verdi på 275.000 kroner. Det er derfor ikke til å undres over at det var glade vinnere.
– Dette kom som en stor og gledelig overraskelse, sier Henrik Lund fra Vestfold som var den ene vinneren. – Man blir nesten helt overrumplet. Når man vet hvor mange som var med i trekningen er det nesten litt uvirkelig at man har vært så heldig å bli trukket ut.

På gården til Henrik Lund driver de med høner, og de driver jorda. Dermed skal det ikke by på problemer å finne bruksområder for den nye hendige maskinen.

Vestlandsvinnere

Den andre vinneren var Kari Brørvik, som driver med sau og drifter et minikraftverk på Vestlandet. Hun hadde i anledningen med seg sin sønn Jarand Brørvik, som skulle få velge mellom Gator eller Avant.

– Han er neste generasjon bonde, og skal få velge hva han mener vi kan ha best nytte av, sa Kari Brørvik.

Begge vinnerne følte litt på presset, og syntes det var vanskelig å bestemme seg for det ene eller det andre sånn umiddelbart. De to unge mennene fikk et par timers betenkningstid, og før årsmøtet var avsluttet hadde begge bestemt seg for å velge Gatoren. Det er grunn til å tro at Gatoren har en større «fun-faktor», og at dette var utslagsgivende for de unge herrene.