03.05.2018 | Felleskjøpet

E-serien er helt elektriske kompaktlastere som passer spesielt til oppgaver innendørs, til bruk i bygg uten ventilasjon som ikke tillater utslipp, og for områder med restriksjoner for støy. Avant e-serie er batteridrevne, helt uten utslipp og med lave driftskostnader.

Avant e6 hadde produksjonsstart 1. Kvartal 2018, og vi er klare for bestilling! De fem første er allerede bestilt til Norge.
Denne har Litium Ion batteri utviklet av Valmet Automotive, med tung erfaring innen produksjon av elbiler. Avant er alene om Litium Ion Batterier til kompaktlastere.

Store forventninger

Kategorileder Hans Petter Eik har ekstra store forventninger til Avants nye elektriske flaggskip, modellen e6.

– Denne modellen har et topp moderne Litium ion batteri, som gir dobbelt så lang brukstid mellom hver lading som foregående modell e5. Landbrukskunder har i en testperiode på e6 kunnet rapportere om brukstid på over fem timer uten mellomlading. Forrige generasjon blybatterier fra e5 kan likevel benyttes i en e6 – og likeledes kan e5 oppgraderes med Litium ion batterier.

Ved svært tungt arbeid; masseforflytning med tung transport og tunge løft, har man sett brukstider på 3,5 timer. Batteri-livstid er ca. 2500 fulle ladesykluser, noe som tilsier 7000 – 10 000 timer.

2 ulike ladestasjon med hurtiglading vil bli tilgjengelig som opsjon. Som standard kommer e6 med integrert lader;

  • 400V / 32 A: 1 time fra 0- 100%, 40 minutter fra 20 – 80%
  • 400V / 16 A: 2 timer fra 0 – 100%
  • 220V / 16 A – integrert lader: 6,5 timer fra 0- 100%

Sammenlignet med en dieseldreven maskin, med et forbruk på 4,5 L/time, og en driftstid på 4,5 timer pr. dag - vil totale kostnader pr. måned være 20 - 25 % lavere for e6 vs. en tilsvarende dieseldreven modell. Tallene er tuftet på en 5 års periode.
I tillegg har e6 ny kontrollskjerm.

En "sveitserkniv"

Avant er landets mest solgte kompaktlasterserie, og med over 190 forskjellige kompatible redskap kan den godt kalles «kompaktlasternes sveitserkniv».

– Det finnes knapt den oppgave du ikke kan løse ved hjelp av en Avant og dertil egnet redskap, forteller Hans Petter Eik.

– Med Avant's nye elektrisk drevne modeller, får man svært god energiutnyttelse. Med elektrisk drift tilføres energien kun ved behov. Med to elektriske motorer, en 2 kW motor for drift av hydraulikkpumpen for ekstern hydraulikk – og en 6 kW motor for drift av drivlinjens krets benyttes energien svært effektivt akkurat der den trengs.

Spaken for håndgass benyttes kun for å sette hastigheten på pumpen for ekstern hydraulikk – og påvirker ikke fremdriftshastigheten eller maskinens skyvekraft. Kjørehastighet og skyvekraft justeres automatisk ut fra kjørepedalene, forteller Eik.

Interessert i mer informasjon eller et godt tilbud? Trykk her for å finne kontaktinformasjon til din nærmeste selger