11.02.2020 | Håvard Simonsen

Fra starten på Biri 11. februar til avslutningen i Mosjøen 16. april arrangerer Felleskjøpet i alt 13 fagsamlinger om grovfôr.

Vi har satt oss et hårete mål om hundre deltakere på hvert møte, og når vi får slik oppslutning allerede på første møte, er det helt utrolig. Det viser at det er stor interesse rundt grovfôr, sier Langseth. Han viser til at mange hadde reist langt og at bønder fra hele nye Innlandet fylke deltok på Biri.

Ti milliarder
Vi ønsker å få fram verdien grovfôret har både for den enkelte gårdbruker og samfunnet som helhet, sa fagsjef for drøvtyggerfôr i Felleskjøpet, Rune Lostuen, da han ønsket velkommen til de frammøtte bøndene. Og det er snakk om store verdier. Grovfôret i Norge er estimert til ti milliarder kroner.

Programmet på samlingene er konsentrert om konkrete råd, tips og eksempler rundt dyrking, høsting, maskinlinjer og fôringsløsninger.

Mye av informasjonen om dyrking og høsting bygger på resultater og dokumentasjon fra Grovfôr 2020-prosjektet. I tillegg legger Felleskjøpets eksperter på dyrkingsteknikk, maskiner og fôring fram alternative løsninger som kan være med på å forbedre drifta.

FAG: Det presenteres mye faglig informasjon. Her er det Felleskjøpets Anders Rognlien som går gjennom hva om påvirker grovfôrkostnadene.

 

Se når og hvor neste fagmøte for "Heia Grovôr" arrangeres i aktivitetskalenderen her