22.08.2022 | Felleskjøpet

Det er lite overlagret såvare. For mathvete må en påregne at storparten av mengdene blir levert av årets avling.

Her er vårt sortiment:

Høsthvete mat

Mathvetesort i klasse 4. Den gir gode avlinger, er svært stråstiv og har vist seg sterk mot mjøldogg. Den er vinterherdig. Kornkvaliteten er god, hektolitervekta er høy. Ønsket av møllene.

Kuban
Mathvetesort i klasse 4. Den gir gode avlinger, er svært stråstiv og har vist seg sterk mot mjøldogg. Den er vinterherdig. Kornkvaliteten er god, hektolitervekta er høy. Ønsket av møllene.

Bernstein
Mathvetesort i klasse 4. Meget god bakekvalitet. Best egnet for områder med milde vintere. Ønsket av møllene.

Høsthvete fôr

Som fôrhvete tilbys sorten Jantarka.

Jantarka
Velkjent fôrhvetesort med meget høyt avlingspotensiale. Storkornet med god overvintringsevne.

Høstrug

Av høstrug tilbyr Felleskjøpet velkjente SU Performer og den lovende nykommeren KWS Tayo.

SU Performer
Meget god vinterherdighet. Relativt kort strå og god stråstyrke. Blandet med 10% populasjonsrug for å redusere forekomsten av mjøldrøye. Gode resultater i norske forsøk. Sorten er en hybrid og selges i storsekk med 12 enheter (sekkevekta varier fra 380-500 kg, typisk 450 kg). Rekker til ca 45 dekar pr storsekk ved tidlig såing og 35 dekar ved sen såing. Leveres ubeiset.

KWS Tayo
En av de høyest ytende sortene i svenske og danske forsøk over flere år. Relativt stråstiv og god overvintringsevne. Sorten er en hybrid og selges i storsekk med 12 enheter (sekkevekta varier fra 380-500 kg, typisk 450 kg). Rekker til ca 45 dekar pr storsekk ved tidlig såing og 35 dekar ved sen såing. Leveres ubeiset.

Høstrughvete

For rughvete er tilgangen noe anstrengt.

Belcanto
Belcanto
Har vært dyrket noen sesonger i Norge. God sykdomsresistens og høyt avlingspotensiale. God resistens mot groing i akset.

Høstbygg

Av høstbygg er KWS Kosmos og SY Galileoo tilgjengelige. Disse har vært dyrket flere sesonger i Norge – har god vinterherdiget og gir gode avlinger.

KWS Kosmos – Linjesort 6r
Høytytende sort med sterkt strå og gode resistensegenskaper mot mjøldogg. Litt mer fleksibel på såtid enn hybridene. Såmengde 15-18kg.

SY Galileoo – Hybrid 6r
Meget høytytende sort. Må sås tidlig nok for å sikre god nok busking utover høsten. Senest første uka i september. Selges i enheter. Såmengde 50-60 dekar pr storsekk avhengig av såtid.

 1% kontantrabatt ved autogiro

Å betale med Autogiro betyr at du gir Felleskjøpet Agri SA, fullmakt til å trekke fremtidige fakturabeløp direkte på din bankkonto. Det gir deg én giro mindre å passe på, og du får 1% rabatt på kjøpet. Beløpet trekkes fra konto første dag etter levering. Autogiro er et betalingssystem som forenkler betalingsrutinen for deg, Felleskjøpet og banken din. Kostnaden blir redusert – noe alle tjener på. Les mer om avtalen her

Tonnvarekreditt gjennom Landkreditt Bank- en fleksibel løsning

Landkreditt Bank tilbyr kreditt for finansiering av gjødsel, såkorn, ensilering og plantevernmidler til Felleskjøpet Agri sine kunder. Vår erfaring er at de kundene som begynner å bruke ordningen fortsetter gjerne med det. Prisstigningen på gjødsel fra høst til vår (vanligvis 15-25%) er høyere enn renten kunden betaler. Les mer her