18.05.2021 | Felleskjøpet

Natura produktene er basert på stor andel karbohydrater, men også fett og protein-råvarer. Alle produktene er selvfølgelig økologisk godkjent, og produseres på våre to fabrikker FK Lena og FK Rindsem.

De to store produktene til storfe er Natura Drøv 16 og Natura Drøv 19. Natura Drøv 16, med 16 % protein passer til et godt grovfôr, eller det kan også benyttes til dyr som har moderat protein behov. Natura Drøv 19 har et høyere energi- og protein innhold. Velegnet til dyr i høglaktasjon og der målet er høg avdrått.

Grovfôret i økologisk produksjon kan ha veldig varierende protein innhold. Ofte ser vi svakt protein- innhold spesielt i første slåtten. Da kan det være vanskelig å få tilstrekkelig proteindekning med et standard kraftfôr. I slike situasjoner kan det være nødvendig å styrke protein tilførselen ytterligere ved å supplere med Natura Drøv Protein. Det er også et godt råd å gi ekstra tilførsel av Natura Drøv Protein når det benyttes eget korn som energi- kilde.

Natura Drøv Protein har et høgt innhold av AAT og PBV- med et protein innhold på 38 %. Det er i hovedsak proteinråvarer i denne blandingen og den er ikke tilsatt ekstra vitaminer og mineraler. Derfor kan den også benyttes både til storfe og sau. Husk å ta det med i beregningen av fôrplanen- slik at det sikres god dekning av vitaminer og mineraler i fôringa, spesielt viktig dersom det også benyttes eget korn.

Til sau anbefaler vi Natura Sau, men Natura Drøv Protein kan også benyttes ved behov for protein supplement – som for eksempel også der ved bruk av eget korn. Til lam anbefaler vi Natura Drøv Start.

Vi har også flere spesial blandinger som Natura Drøv Fiber, Natura Drøv Viola og Natura Drøv Start.

Natura Drøv

Tidlig beite / Godt grovfôr

Middels beite/ Middels grovfôr

Soyafri fôring

Ved lite fiber i rasjonen

Til den unge drøvtyggeren lam, kalv og kje

Ungdyr

Bruk av eget korn i rasjonen

 16

x

 

 

 

 

x

 

 19

 

x

 

 

 

 

x

Protein

 

x

 

 

 

 

x

Fiber

x

 

 

x

 

x

 

Viola

x

 

x

 

 

x

 

Start

 

 

 

 

x

 

 

Kraftfôrvelger til storfe og geit. Ulike fôringssituasjoner krever forskjellig kraftfôrtyper.