Meny

Løsninger for å bli kvitt snegler

Det har de siste årene kommet mange produkter til å bekjempe snegler i hagen. Hos Felleskjøpet finner du produktene som hjelper deg med å bli kvitt brunsnegler i din hage. Se hele vårt sortiment her. 

Effektive hjelpemidler for å bekjempe sneglene

Snegler - hagens største fiende

Brunsneglen, gså kalt iberieasnegle og mordersnegle, kan gi store problemer i hagen. Kampen mot sneglene i hagen starter allerede tidlig på våren. Da kommer sneglene ut fra skjulestedene sine og spiser seg stadig større, før de parrer seg og legger egg. De tar seg til rette i hager, bed, på terrasser og andre steder de ikke er ønsket.

Brunsneglene liker den samme maten som oss mennesker, og de spiser og ødelegger helst maten vår. Jordbær, rabarbra, salat, poteter og det meste annet vi planter ute, er utsatt for sneglenes angrep. Det samme er blomster og prydplanter. Ikke bare er det kjedelig å få bed og grønnsakshage ødelagt, men brunsnegler er i tillegg bærere av e-coli og listeriabakterier. Disse kan smitte over på oss mennesker ved kontakt med sneglene eller snegleslimet. 

Hvordan bekjempe snegler? av Felleskjøpet Hvordan bekjempe snegler?

Etter en brå og svært varm start på sommeren, går vi nå mot mer normal norsk sommer. Det betyr bedre klima for snegler i hage og kjøkkenhage. Hvis du ønsker å kvitte deg med problemet er det flere ting du kan gjøre. ... Les mer

Tips:

  • Start våren med en skikkelig opprydning i hagen. Du kan minimere sjansen for at sneglene finner seg til rette ved å holde hagen din ryddig og være ekstra oppmerksom på fuktige steder, for eksempel under steiner og busker. 

  • Tremateriale er et populært sted for brunsnegler å søke ly. Rydd derfor bort planker og råttent tremateriale fra blomsterbed og grønnsakshager.

  • Dersom du har kompostbinge eller komposthaug bør denne plasseres så langt bort fra blomster og grønnsaker som mulig. 

  • Klipp også plenen ofte, slik at det blir vanskelig for sneglene å finne skjulesteder.

 

Sneglemiddel proff

Gå til:

Betalingspartnere