0

 

Planter som ikke trenger sol eller mye varme

Drenering fra blomsterkasse

Planter som krever lite stell i solen

Busker og trær til solrike balkonger

 


 

Våren er her, men jeg har ingen hage. Jeg bor i en bygård, men nå som våren er her, har også jeg blitt inspirert og har lyst på en plante som kan stå ute i gangen ved døren min. Har du noen tips til hvilken plante jeg bør velge? En som ikke har behov for sollys, og som tåler at det ikke er fryktelig varmt om vinteren, og passe varmt om sommeren.

Det har jeg. Den har ikke noe norsk navn så vidt jeg vet, men den heter Zamioculcas zamiifolia. Den tåler nesten å stå i mørket og klarer vinteren så fremt ikke gangen din er veldig kald. Siden den da står kaldt så trenger den nesten ikke vann heller. Den råtner hvis den får for mye vann. Det er en tropisk staude.

 

Jeg bor i et hus uten hage i Bergen og har lyst til å feste blomsterkasser i vinduet. Problemet er at når det regner så renner det jordvann nedover veggen og lager merker. Er det noe jeg kan bruke i stedet for jord og er det noen planter som er spesielt egnet?

Nei, Jord er det beste for planter. Det man kan gjøre er å prøve å lage en form for avrenningssystem som gjør at jorden ikke renner ned langs husveggen. En skråstilt planke eller noe lignende. Hør evt. med en lokal gartner om han kan hjelpe deg :)

 

Jeg har en veldig solfylt balkong. Kan du anbefale noen potteplanter eller blomster som trenger minst mulig stell?

Stauder og flerårige urter. Da kommer det opp år etter år og krever ikke så mye stell. Husk på næring og gjødsel.

 

Hvilke busker/trær egner seg godt i potte på en solrik balkong?

De fleste busker og trær egner seg egentlig i potter, så lenge pottene er store nok. En tommelfinger regel er jo større potte, jo frodigere vekster. Pass på at du har frostsikre potter om de skal stå der om vinteren også.

Legg til snarvei på hjemskjerm?