0

 

Aspargesplanter: hvor får man tak i de, og er de krevende?

Hvordan kan man redde planter etter netter utendørs med frost?

Sitrustrær: kan de overleve i Norge?

Grønnsakene gror for sakte, hvordan kan prosessen gå raskere?

Tomatplanter: sol eller skygge?

 


 

Hvor får jeg kjøpt aspargesplanter, og er de veldig krevende?

Asparges er å få kjøpt på ulike hagesentere. Stikk innom en Felleskjøpet-butikk og hør med en av de som jobber der. De er relativt krevende, og krever mye sol og varme. Husk på at det er ikke mange skuddene man kan høste før det går utover velferden til selve planten. Hvis du skal få godt med asparges må du plante mange planter utover et stort areal som er solfylt. Det tar gjerne 2 - 3 år før man kan høste den.

 

Jeg var litt for raskt ute med å sette sommersquashen og tomatene, så nå ser de litt triste ut. Av bestemor fikk jeg anbefalt å plassere tomatene i en stor potte, slik at jorden dekket kvistene som ble kalde etter natten. Hva gjelder squashen hadde hun ikke noe tips, så jeg er litt usikker på om jeg bør gjøre noe. Noen tips?

Aldri plant ut før faren for frostnetter er over. Slutten av mai/starten av juni. Du kan redde de ved å kjøpe en agrylduk, det er en hvit tynn duk for å ha over. Den får du hos Felleskjøpet:)

 

Jeg ser at det selges små sitrustrær på hagesenterene nå. Holder de seg gjennom sommersesongen ute her hjemmme?

Ja, det gjør de, og du kan gjerne bruke en q-tips til å polinere blomstene litt. Det du må passe på er at de er jo middelhavsplanter, så de skal ha mye varme og mye sol. Og helst ikke for kalde netter. Husk å ta de inn lenge før frosten kommer.

 

Jeg liker å dyrke grønnsaker og prøver meg på selleri og knollselleri. Sliter imidlertid med at de vokser for langsomt og at det dermed ikke blir noe særlig knoll før høsten blir for kald. Hva bør jeg gjøre for å få fart på veksten? Hagen ligger i Bergen.

Start såingen innendørs tidligere. Du kan starte å så i februar, men husk at dette er mørke måneder. Så ekstra lys er et stort pluss:) Sparepærer eller lysstoffrør er knall da de kan settes veldig nærme uten å svi vekstene.

 

Jeg har et stort bedd i min nye hage og lurer på om jeg skal sette tomatplanten i sola eller i skyggen?

Tomat er sol- og varme-elskende. Husk; størst mulig potte = mest mulig tomater.

 

Legg til snarvei på hjemskjerm?