0

Hagetid

Vinnere av Hagetid-quiz av Felleskjøpet Vinnere av Hagetid-quiz

I forbindelse med programmet Hagetid på TV2 har vi hatt Hagequiz, med vinnere hver uke. Quizen er nå over, og her kan du se vinnerne uke for uke, samt hovedvinneren. ... Les mer

Dette er Hagetid

Hagetid er et inspirerende hageprogram, i en serie på 6 deler produsert etter samme mal som Tid for hjem. Programmet hadde premiere tirsdag 28. mars på TV2, og siste program vises på TV 9. mai.

Mange har en hage, men har kanskje ikke tid eller ressurser til å utnytte potensialet i den - eller man vet rett og slett ikke hvor man skal begynne. I Hagetid viser vi deg helt vanlige familier med deres hage-utfordringer, og hvordan uterommet kan forvandles til et sted for trivsel. Designere kommer inn for å planlegge hagene, for så å sette skisser og planer til live på kun 4 dager - i tett samarbeid med dyktige fagfolk. Deretter overleveres en fantastisk hage tilbake til beboerne. Vi møter ulike utfordringer og forskjellige designere i hvert program. Her er alt fra arkitekter, kjente engelske designere til kreatører. Fire av hagene ligger i Bergen, en er i Horten og en i Oslo. 

I Hagetid møter du en helt ny gjeng, med unge og dyktige håndverkere. De har til felles at de er stolt over det de kan og er glødende engasjerte, men de er ikke selvhøytidelige. Steven er anleggsgartner, Julian er snekker og Gunvor er egentlig illustratør. De er veldig gode på sine felt, men kanskje litt grønne på andre områder. I Hagetid gir de hverandre gode ideer og ny kunnskap, som vi også håper seerne lar seg inspirere av. Sammen med ulike designere får Gunvor og håndverkerne frie tøyler til å pusse opp folk sine hager.

Du skal trives i hagen din, og du skal ha det fint med mennesker du omgir deg med i hagen. Steven, Julian og Gunvor gir deg inpirasjon og gode tips - og ikke minst viser de deg at det meste er mulig i en hage, uansett utgangspunkt. Dette er ikke et TV-program hvor du sitter med skadefryd fordi noen har det verre hos seg enn det du har det. 

Her handler det om å se muligheter, om å drømme seg vekk i potensialet - for så å gjøre noe med det. Om du har en super hageflekk; med sol, stort potensiale og fin adkomst er du ganske heldig. Men om du også har innsyn, en del vind og få gode ideer, bør du følge med. Se hvordan lage lune soner, frodig miljø og bruksvennlig hage! Få med deg Hagetid, og la denne trioen inspirere deg til å starte ditt eget hageprosjekt. 

Gikk du glipp av Hagetid? Se det på TV2 Sumo. 

Møt programlederne:

Dette trekløveret tar oppussingen utendørs, og skal gi seks familier helt nye hager. Snekker Julian Simon, Illustratør Gunvor Rasmussen og anleggsgartner Steven Stiberg Long får frie tøyler, men bare fire dager, til å fikse hagene. 

De får hjelp av ulike designere i hvert program, og sammen finner de fantastiske løsninger selv på de mest håpløse hageflekkene. De har masse kunnskap om sitt felt, og sammen utgjør de en fagsterk og humørfylt trio. 

Steven Stiberg Long

Steven er anerkjent anleggsgartner og trepleier. Han har tidligere deltatt i programmene Kjærlighetshagen på NRK og Norges Hagemester på TV2. I tillegg er han Felleskjøpets gartnerekspert.

Steven er utdannet gartner, ekspert på vekstoppdrag og har årevis av erfaring med blant annet beskjæring. Han er lidenskapelig opptatt av alt som spirer og gror, og har mange smarte tips og råd om alt innenfor hage- og planteverdenen.  

Julian Simon

Julian er en svært dyktig og kreativ snekker, med øye for detaljer. Han jobber i dag som byggingeniør. Før han tok Ingeniørskolen,  jobbet Julian hos Andreas Nygaard (snekker kjent fra "Tid for hjem"-programmene) i mange år. Julian har også medvirket som snekker i "Tid for hjem" på TV2. 

På fritiden er Julian er meget aktiv mann. Han springer opp og ned fjell, driver med fjellklatring og breføring. Tidligere spilte han basket på Ulriken Eagels.

Gunvor Rasmussen

Gunvor Rasmussen (36) er illustratør fra Bergen. I  Hagetid er hennes illustrasjoner av hagene, av blomster og planter en sentral del av programmet. Hun er utdannet i illustrasjon fra Central St. Martins i London, og i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Gunvor har tidligere tegnet for Bergens Tidende, og driver i dag et galleri i ett av de gamle husene på Bryggen. Hun er en kreativ og allsidig dame, med lidenskap for teater og rollespill.

 

Episode 6

Denne gangen får Steven, Julian og Gunvor en spennende utfordring i en hage i Fanahammeren, Bergen. Utgangspunktet er en hageplass kun belagt med grus, med mye vind inn fra havet. Hageeierne ønsker seg en hage skjermet for vinden, men fortsatt med utsikten til havet og en hage hvor de kan grille og kose seg. Episoden setter fokus på utekjøkken og lettstelt terrasseområde. En skikkelig stas- terrasse skal bli til, med hagestue, solområde, beplanting og praktiske kjøkkenløsninger. Det blir mye planter og busker i blomsterkasser og potter - så følg med, la deg inspirere og få med deg gode tips!

Episode 5

Selv den minste bakgård kan bli til et ekstra oppholdsrom med litt omtanke. Få tips om hvordan du kan innrede små rom til deilige avslappingsområder med peis, sofa og beplantning.

I denne episoden møter du et par som selv mener de er helt uten grønne fingre, og derfor ikke har benyttet deres lille, sjarmerende bakgård til annet enn rot og oppbevaring. La deg inspirere av spiselige planter, trær og blomsterbed, og se hvordan Steven og gjengen bevarer gamle heller og planter, og gir de nytt liv i en urban kjøkkenhage. 

Episode 4

I episode 4 av Hagetid besøker vi en tobarnsfamilie i et enderekkehus på Skjoldhøgda. Utgangspunktet er en betongbelagt terrasse og en sliten paviliong, men en solrik uteplass. Familien ønsker seg en urban, funksjonell og lettstelt hage som ivaretar utfoldelse for to barn, samt et sted å male i for de voksne.

Alle ønsker seg et sted under tak ute i hagen, og det er mange hensyn å ta når man skal planlegge plassering, utforming og størrelse. Se hvordan gjengen i Hagetid lager en japansk-inspirert hage med en nydelig hagestue i ett helt vanlig rekkehus.

Episode 3

I tredje episode av Hagetid befinner vi oss i en hage i Horten. Steven, Gunvor og Julian møter et par med en relativt overgrodd hage, hvor de ønsker å kunne dyrke for eksempel bær, tomater, agurk og krydder selv, samt knytte det opp mot en eksisterende hagestue. Vi er mange som drømmer om å dyrke spiselige planter, og det er ikke sikkert du trenger hverken drivhus eller stor plass for å få det til. Hagetid-teamet viser igjen at alt er mulig, og forvandler en håpløs tarm mellom to hus til en smart kjøkkenhage med trivelig uteplass.

Hagetid episode 2

I andre episode av Hagetid er det en hage i Oslo som skal få nytt liv. 

Gunvor, Julian og Steven beviser at selv det mest håpløse utgangspunkt kan bli til en strålende hage. Se hvordan de forvandler en hardtrampet jordflekk til et innbydende grønt oppholdsområde. Lær å kombinere plenområdet med lettstelte oppholdssoner.

Hagetid episode 1

Det første programmet tar deg med til en hage i Lyngbølien i Bergen. Uteplassen var firkantet og potensialet stort - men familien klarte ikke å finne ut hvordan de skulle få orden på hageflekken sin. Takket være Gunvor, Steven og Julian fikk hagen en totalforvandling. 

I første program er britiske Katie Rushworth med som designer. Hun har medvirket i det engelske hageprogrammet "Love Your Garden". Hun er utdannet hagedesigner, lidenskapelig opptatt av hage og hagearbeid, og har sitt eget selskap med kunder over hele England. 

Katie ser mange muligheter i den bergenske hagen, og Steven, Julian og Gunvor sørger for å få ideer, skisser og planter ut i levende live. 

Gikk du glipp av programmet på TV 2, eller ønsker å se en epsiode igjen? Se alle epsiodene på TV2 Sumo her.

 

Hagetid produseres av Pandora Film AS

 

Inspirert til å starte i din egen hage? Kom i gang her: