02.09.2014 | Felleskjøpet

Hva er Geocaching?

Geocaching er en blanding av turorientering og skattejakt. Man bruker GPS for å finne frem til poster, eller «cacher» som er plassert ut over store deler av verden. Per februar 2013 er det registrert over 2 000 000 aktive geocacher og over 5 millioner geocachere. (blog.geocaching.com).

Hvilket utstyr trenger du for å komme i gang?

Du trenger en GPS-enhet eller en mobiltelefon med GPS. En mobiltelefon har sine begrensninger spesielt når det kommer til lengre turer, og hva den tåler. Det er fort gjort å gå tom for strøm. Vi anbefaler at man går til anskaffelse av en ordentlig GPS-enhet hvis man har lyst til å begynne med geocaching.

Hvordan komme i gang?

Det første du må gjøre for å komme i gang er å lage seg en konto / bli medlem på www.geocaching.com. Dette koster ingen ting. Da er du klar til å begynne!

  • Søk frem en post i databasen.
  • Last koordinatene inn på GPS-enheten.
  • Naviger deg frem til riktig sted
  • Let deg frem til boksen med cachen
  • Signer loggen du finner i boksen (slik at du kan dokumentere at du har vært der)
  • Legg cachen og boksen tilbake på plass nøyaktig slik du fant den
  • Vel hjemme igjen så søker du opp posten i databasen, og logger der at du har funnet den.

Skattejakt for hele familien

Geocaching er det 21. århundredes skattejakt med satellitthjelp. Som sagnet sier, så gjemte sjørøverne skattene sine og markerte stedet, slik at de kunne finne tilbake. Geocaching fungerer på samme måte, men på et helt annet nivå, ved hjelp av avansert teknologi.

Geocaching er en alle tiders måte å utforske dine omgivelser på og oppdage steder, du kanskje aldri ellers ville besøkt. Og med mer enn en million cacher gjemt overalt på jorden, er det nok å velge imellom for enhver eventyrer. Jakten etter skatten er ofte den største delen av fornøyelsen. En GPS kan hjelpe deg til å komme tett på cachen, men å finne den er opp til deg selv – og geocacher kan være særdeles godt gjemt!

 

For flere tips og råd, se disse nettstedene: