22.08.2017 | Oddrun Karlstad, redaktør Samvirke

– Denne digitale tjenesten vil forenkle bondens hverdag og bidra til en merverdi for bondens daglige drift, forteller salgs- og portalansvarlig i Felleskjøpet Agri, Endre Moltu Grønnhaug.

Med merverdi for daglig drift peker Grønnhaug spesielt på at kundene gis en totaloversikt over sitt kundeforhold med Felleskjøpet.

– Min gård blir dermed bondens nye digitale assistent og den viktigste kanalen for kontakt og handel med Felleskjøpet. Både nett- og mobilversjonen vil vise hele kundens samhandling med Felleskjøpet. Her vil man få ordrehistorikk og bestilling av kraftfôr, plantekultur og maskinkartotek. Også fakturaoversikt samt utbetaling for kornoppgjør er med slik det tidligere var på Bondens Min Side. I tillegg vil det være tilgjengelig delekataloger med søk og bestilling av reservedeler, samt timebestilling for levering av korn, sier Grønnhaug.

Markedsplass for bonden

«Min gård» skal være bondens foretrukne markedsplass for samhandling på driftsmidler til egen gård.

– Fremtiden blir mer og mer digital også innen landbruket. Det er på Min gård at våre medlemmer og kunder heretter vil finne alt man trenger å vite om sitt kundeforhold med Felleskjøpet. For den som tidligere har brukt Bondens Min Side vil alle tjenestene fortsatt være tilgjengelig i Min gård. I denne omgang er altså nyheten som nevnt maskinkartoteket, bestilling av deler og timebestilling for kornlevering. Men når det er sagt, det vil komme flere nyheter i tiden fremover. Alt dette vil bidra til at ditt kundeforhold med Felleskjøpet blir enda enklere å administrere, fremholder Grønnhaug.

Kraftfôr-appen er nedlagt

Den tidligere mobilsiden for bestilling av Kraftfôr er nå nedlagt. Fra nå av gjøres dette på Min gård. Min gård vil tilby en rekke praktiske tjenester, inkludert bestilling av kraftfôr.

Digital løsning

– Hvordan kan kundene finne Min gård?

– Min gård finner du både som nettside og som app for både iPhone og Android. Det er viktig å huske på at appen får samme funksjoner som nettløsningen. Du finner Min gård via innloggingen på felleskjopet.no. Her vil brukernavn og passord være det samme i Min gård som det du har brukt tidligere på Bondens Min Side. Jeg må også nevne at bonden/kunden kan ha flere kundeforhold registrert per bruker. Så fra 22. august kan app-en lastes ned på mobil fra App Store for iPhone eller på Google Play Store for Android.

Nyttig med pilotbrukere

Pilotversjonen av Min gård ble lansert som app på Bedre Landbruk i fjor, og per i dag har mer enn 2 500 bønder lastet ned app-en. I tillegg har vi fått verdifulle tilbakemeldinger fra deltakerne på årets kretsmøter gjennom en spørreundersøkelse.
– Det har gitt oss god og viktig innsikt som nå er tatt med inn i arbeidet med den versjonen av Min gård som lanseres 22. august. Oppdatering av Min gård med nye tjenester vil følge i tiden fremover, fremholder Grønnhaug.

For lenker til nedlastning av app og mer informasjon om funksjonene klikk på banneret nedenfor