22.08.2017 | Felleskjøpet

- Publisert 22.08.2017 - 

I drøyt halvannet år har Felleskjøpet utviklet «Min gård» – en digital tjeneste til virksomhetens kunder og medlemmer. En pilotversjon var tilgjengelig under landbruksmessen Bedre Landbruk 2016 med god respons. Nå kommer fullversjonen.

– «Min gård» er starten på en ny digital hverdag både for bonden og Felleskjøpet. Vi er bondens partner og en av landets største på business to business-salg av varer over nett, og med denne tjenesten skal vi gi kundene nye muligheter i form av tjenester og bedre oversikt over egen drift. Dette blir starten på en liten revolusjon i næringen, sier Fidje.   

«Min gård» vil ha en utbedret løsning for kraftfôrbestilling, maskinkartotek, meldingstjenester, delekataloger, timebestilling for levering av korn og kontaktpunkter inn mot Felleskjøpet. I planene ligger løpende utvikling som vil resultere i flere tjenester etter behov og etterspørsel i markedet.

Støtte fra Forskningsrådet

Forskningsrådet har innvilget støtte til utviklingen av «Min gård» og digital tjeneste for gårdsdrift. Gjennom SkatteFUNN-ordningen er det innvilget rett til skattefradrag for kostnader knyttet til forsknings- og utviklingsaktiviteter for perioden 2017 til og med 2019.

– Vi er svært glad for denne støtten. Det viser hvor viktig den digitale utviklingen av landbruket er, og at dette har verdi langt utover næringen. Felleskjøpet skal utvikle innovative tjenester som gir lønnsomhet på gården gjennom å strukturere og utnytte relevante data til å forenkle bondens hverdag, og slik styrke produksjonsresultatene. Vi ønsker å bidra til økt matproduksjon, et mer bærekraftig landbruk og bedre samhandling mellom Felleskjøpet og våre kunder, sier Fidje.

Hele Felleskjøpet i lomma

«Min gård» handler om å benytte de muligheter som ligger i dagens digitale utvikling, samt møte kunder på en bedre, enklere og mer effektiv måte. Felleskjøpets store spekter av tjenester, og bondens stadig mer moderniserte drift skaper rom for økt lønnsomhet for begge parter. Med «Min gård» vil kontakten mellom bonden og Felleskjøpet bidra i dette regnestykket.

– Vi må utvikle oss sammen med bonden. Mulighetene er mange, og det handler om å finne de gode løsningene som hjelper bonden i den daglige driften. «Min gård» skal være en digital assistent i lomma til bonden. Vi har derfor brukt mye tid på å teste ut tjenesten sammen med bønder. Dette for at utviklingen blir i tråd med det begge parter trenger og ønsker, forklarer Trond Fidje. 

For lenker til nedlastning av app og mer informasjon om funksjonene klikk på banneret under