06.04.2017 | Felleskjøpet

Årets Felleskjøpet-profil ble onsdag 5. april utdelt for femte gang under Felleskjøpet Agris årsmøte. Prisen skal fremme engasjement for landbruket og vise hvilken betydning dette har for norsk matproduksjon. Juryen er ledet av Anne Jødahl Skuterud.

– Vinneren av prisen for 2016 er en kandidat som de senere årene har blitt en profilert representant for næringen vår. Hun er svært stolt av å være bonde, noe hun har vist i en rekke sammenhenger de siste årene. Kjersti er et forbilde og en vi er stolt av å ha som tillitsvalgt i Felleskjøpet, uttalte Anne Skuterud under overrekkelsen av prisen.

I tillegg til vervet som tillitsvalgt i Felleskjøpet har Kjersti også ledet det lokale Bondelaget. Hun beskrives som en med et brennende engasjement for næringen vår, og som er opptatt av hvordan samvirket skaper god bondenytte.

– Det er ikke tilfeldig at NRK, Aftenposten og Bondebladet har valgt nettopp Kjersti når de skal presentere en ung bonde som satser i næringen i dag. Felleskjøpet har gjort det samme, og vi er takknemlige for at Kjersti ga av seg selv til det beste for hele landbruket da hun stilte opp i vår profilfilm som nylig har gått på TV2, sier Skuterud.

Prisvinner Kjersti Ellingsgård uttaler følgende om tildelingen:

– Jeg er glad og stolt over å få en slik utmerkelse. Det betyr ekstra mye når det kommer fra min egen næring, og at min innsats kan inspirere andre til å satse innen næringen er selvfølgelig veldig gøy. Jeg hører ikke hjemme på et kontor, men jeg hører hjemme i landbruket og i samvirke, sier Kjersti.

Juryen har bestått av:

Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri
John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri
Elisabeth Holand, årsmøtets ordfører Felleskjøpet Agri.