11.02.2016 | Felleskjøpet

Bladet Traktor publiserte nylig to saker om traktorsalg – Slik endte traktoråret 2015 og Pangstart for traktorsalget. Det er en positiv vekst i traktorsalget i januar med totalt 241 solgte i fjor, mot 310 i år. Og på førsteplass, med 103 solgte traktorer, er Felleskjøpet med John Deere.

– Dette er vi naturligvis veldig fornøyde med og stolte av, og vi ser ingen grunn til at dette ikke skal fortsette i 2016, sier Dagfinn Sand, markeds- og kategorileder på traktor og redskap i Felleskjøpet.

Hvorfor John Deere?

2015 endte med en total markedsandel på 28,8 prosent, hele 10 prosent opp fra 2014. Dette i et urolig år for mange av de andre traktorimportørene.

– Tryggheten ved John Deere som sikker og høyteknologisk produsent bidrar sterkt til kjøpsvalget. I tillegg har vi sammen fulgt en nøye gjennomtenkt slagplan og lagt ned et godt stykke arbeid. Suksessen er et resultat av godt samspill mellom vårt salgskorps, kjedekontoret, ettermarked og samarbeidet med John Deere, sier Sand.

Høyteknologiske traktorer

Teknologi blir stadig viktigere for alle næringer, og utviklingen har for alvor skutt fart i landbruket. Dette er høyaktuelt for norske traktorkunder, og er et viktig element i fremtidens gårdsdrift.

– Vi gikk «all in» med våre aktiviteter og satte fokus på teknologigevinster for kundene. John Deere er ledende på området, noe vi tror har vært avgjørende for salgsveksten. Blant annet hadde vi et teknologseminar i 2015 der vi høstet ros fra deltagere. Felleskjøpets fartstid på 120 år er også tillitsvekkende. Vår slagkraft og styrke er at vi fokuserer på bondens beste og de som fortjener de mest avanserte og driftssikre maskinene. Dette gjelder både traktorer, treskere og redskap, sier Sand.

Styrket på service

Felleskjøpet arbeider kontinuerlig med å styrke både serviceapparatet og reservedelsfunksjonen. Målet er å nå ut til alle som trenger bistand. Dette gjøres gjennom våre 44 verksteder som er strategisk plassert over hele landet. I tillegg er det etablert en deletelefon med utvidet åpningstid:

  • Fra kl. 08.00 til 18.00 i hverdager, med vakttelefon fra kl. 18.00 til 20.00
  • Fra kl. 09.00 til 15.00 på lørdager, med vakttelefon fra kl. 15.00 til 18.00

– Vi har høye ambisjoner, og målet er å ha de mest fornøyde kundene, sier Sand.