07.10.2016 | Felleskjøpet

Vi fikk inn mange gode hestetips. Her er våre favoritter:

"Om du ser etter en billig og bra løsning på kavaletti holdere er babypotter den perfekte løsningen!" (Pernille Gustavsen, 16 år)

"En god og enkel løsning på smøring av uttørket seletøy er å legge det i ett oljebad i ett døgn. Kan være lærolje, men vanlig matolje fra dagligvarebutikken funker også. Etter ett døgn i oljebad er hodelaget/stigbøyleremer etc. Like god som ny." (Kirsten Sørby, 17 år)

"Mitt tips til alle hesteeiere nå som gjørme og ruskevær kommer er, Tangmel i foret til hesten hver dag! Mugg unna og kraftig redusert på de ekstra utsatte også reduserer det eksem utbrudd og kløe. Hovene blir også sterkere av erfaring." (Sandra Brautereng, 15 år)

"Bruk dreneringsrør på inhegningsstolpene om hestene gnager på stolpene. Dreneringsrøra hindrer hestene til å gnage på stolpene." (Linn Marie Andersen, 26 år)

"Kjøpte to kostehoder på Felleskjøpet og skrudde de opp i boksen til hesten min. Han elsker å gni og klø seg på de. Spesielt nå som det har vært så mye knott." (Lene Berven, 37 år)

"Ta vare på alle de enslige sokkene som dukker opp i vask i løpet av året, eller de som bare har fått et hull på tåen. De er geniale til å pusse sal og hodelag med." (Marianne Undem Eriksen, 38 år)

"Skal du på stevne med hvit hest som er litt gul i pelsen eller manen - klapp litt babypudder inn i pelsen/manen og så børst over med en myk børste for å få en hvit hest igjen!" (Johanne Lorena Kamp Contreras, 15 år)

"Jeg lar min svette hest rulle seg i boksen etter trening, før jeg legger på dekken nå i kulda. Flisa han gnir inn i pelsen får bli der, det trekker fukt og gir luft slik at han tørker raskere og unngår våteksem under dekkenet." (Andrea Magnusson,10 år og Julie Magnusson, 34 år)

"Mitt beste tips er om sårstell. Hold sår mest mulig tørt og luftig. Må det bandasjeres så bruk barnebleier som kompress. Det suger til seg væske og holder såret tørt. Det fester seg heller ikke til såret. Billig og veldig effektivt såromslag." (Bettina Jensson, 26 år)

"Lage egen frysefri vannbøtte ute: Ta to store svarte vannbøtter i to forskjellige strørrelser. Sett den minste i den største og mellom der, så legger du byggskum, sånn at det blir helt fylt opp til kanten (også i bunnen av bøtta) Så lager du et lokk med isopor, og skjærer ut sånn at den passer til den minste bøtta. Og så lager du to hull i midten, og trer igjennom med en høytråd, så blir det et håndtak." (Christina Sylow Westerheim, 26 år)

Vinnerne er kontaktet, og får billettene i posten. Gratulerer!