Underlag, temperatur og fart er viktige momenter man må ta stilling til for at denne aktiviteten skal bli gagnlig for hunden. Temperatur bør ikke overstige 12-15 grader, men noen hunder tåler varme bedre enn andre. Følg derfor med på hunden, og sørg for å ta drikkepauser dersom hunden din peser mye.

HOLD RIKTIG TEMPO

Farten bør ikke overstige travtempo. Sykler man så fort at hunden må galoppere vil det lett kunne føre til poteskader og eventuelt andre skader på skjelett, muskulatur og sener. Dette gjelder særlig på asfalt eller harde grusveier.

Det ideelle underlag er myke skogsveier eller stier, men hvis du tar hensyn til blant annet fart og lengde på turen, er det ingen problem å sykle på asfalt og grusveier.

LENGDEN PÅ TUREN

Ikke overdriv lengden på turen. Spesielt ikke når det er varmt og underlaget er asfalt. Sykling med hund er ingen kondisjonstrening i tradisjonell forstand, men belastningen er såpass at hunden får mer trening enn om man går med den i bånd. Som utgangspunkt bør ikke turen overstige 30-45 minutter. Og husk drikkepauser! En tur med en helt utrent hund bør kun vare i få minutter.

Hvis du ikke har erfaring med å løpe eller sykle med hund bør du ikke starte på sterkt trafikkerte veier. Skaff deg heller trygghet og erfaring fra mindre, rolige forhold. Normalt lærer hunden fort praksisen, men det krever full oppmerksomhet og konsentrasjon fra hundeeier. Småfugler, katter og andre hunder er forstyrrende elementer som kan gi utfordringer underveis.

UTSTYR TIL TUREN

Utstyret er viktig når man skal ut å sykle med hunden. Man bør bruke både sporsele/sykkelsele og sykkelkobling (springer). Dette øker komforten og sikkerheten for både hund og syklist.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger rådgiving om hvilket utstyr som passer akkurat din hund.

Så gjenstår det bare å ønske god tur!