La ikke hunden være alene hjemme

Ingen ansvarsfull hundeeier lar hunden være alene hjemme denne dagen og kvelden. Hvis du vet at hunden din er redd for raketter, er det å være alene det verste den kan oppleve. I ensomheten blir panikken bare enda mer forsterket.

Prøv å avlede oppmerksomheten

Gi hunden en god, lang tur på formiddagen, før rakettene begynner. Legg inn aktiviteter som søk og snuse-øvelser på turen, som gjør at hunden får brukt hodet. Dette gjør hunden sliten, og vil bidra til at den lettere kan slappe av på kvelden. 

Før det verste fyrverkeriet setter i gang kan du begynne med leker og øvelser inne. Aktiviser hunden, og gi belønning. Ta frem matskåla, og godbitene. Sett gjerne på litt musikk, men ikke på veldig høyt volum. Rakettlyden trenger uansett gjennom, og høy musikk kan forverre stressopplevelsen. Dersom du velger radio, bør du passe på å velge en kanal som ikke sender lyder av fyrverkeri ved midnatt. 

Ikke forsterk frykten

Opptre som en trygg støtte, og forsøk å være upåvirket. Oppfør dere som vanlig rundt hunden. Ved å trøste og vise at lydene også påvirker dere, forteller dere hunden indirekte at dette virkelig er noe farlig og noe å være redd for.

Gi hunden lov til å gjemme seg

La hunden få mulighet til å gjemme seg eller søke ly hvis det er det den vil. Sørg for å kunne gi hunden et sted eller rom med mindre støy og lys. Hvis hunden har et favoritt-oppholdsrom, kan du gjerne la den være der. Ideelt bør dette være et sted der det er mindre lyd, kanskje i en kjellerstue eller lignende. Ikke steng det hunden anser som rømningsveier, men la døra til rommet stå oppe. Vil den legge seg bak sofaen, la den gjøre det.

La hunden få muligheten til å være i hundebur

Ved å gi hunden mulighet til å være i et bur den er vant til, vil hunden føle seg trygg og være rolig. Legg gjerne et teppe over buret, slik at lysglimt fra rakettene ikke kommer inn.