Underlag, temperatur og fart er tre viktige momenter man må vurdere skal slik aktivitet bli gagnlig for den firbente. Temperatur bør ikke overstige 12-15 grader skal man trene med sykkel. Noen hunder tåler varme bedre enn andre, vær imidlertid nøye med å ta drikkepauser dersom du merker at hunden peser ualminnelig mye.

Hold riktig tempo

Farten bør ikke overstige travtempo. Sykler man så fort at hunden må galoppere, vil dette lett kunne føre til poteskader, eventuelt andre skader på skjelett, muskulatur og sener. Dette gjelder særlig på underlag av asfalt eller harde grusveier.

Det ideelle underlag er litt myke skogsveier eller stier, men utvises det forsiktighet blant annet med hensyn til fart og lengde på turen, kan man godt også sykle på asfalt og grusveier.

Lengden på turen

Overdriv ikke lengden på turene, spesielt ikke når det er varmt og når underlaget er asfalt. Dette er ingen kondisjonstrening i tradisjonell forstand, men belastningen er såpass at hunden får mer trening enn om man går med den i bånd. 30 – 45 minutters turer er mer enn nok, i alle fall i første omgang, og husk drikkepauser! Med utrente hunder bør man ikke sykle mer enn noen få minutter i starten.

Ikke start tilvenningen med å løpe eller sykle på sterkt trafikkerte veier, start heller i det små under rolige forhold. Normalt lærer hunden fort hvordan dette skal foregå, men det krever full oppmerksomhet fra oss som syklister når vi sykler med hund på denne måten. Småfugl, katter og andre hunder er forstyrrende elementer som kan gi oss noen utfordringer underveis.

Utstyr til turen

Utstyret er viktig når man skal ut å sykle med hunden. Man bør bruke både sporsele/sykkelsele og sykkelkobling (springer). Dette øker velværet og sikkerheten for både hund og syklist. På Felleskjøpet har vi ulike typer seler til hund som kan benyttes.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger rådgiving om hvilket utstyr som passer akkurat din hund.

Så gjenstår det bare å ønske god tur!