Klipping av hundens klør eller negler, fjerning av hår mellom potene og klipping av pels er tiltak som vil gjøre hunden bedre rustet til å takle vinteren.

Skal du på tur med hunden når det er kaldt bør du ta visse hensyn.

Klipping av hundens klør/negler

På vinterstid slipes ikke neglene/klørene like naturlig som de gjør på barmark. Man må derfor være mer påpasselig med å klippe klørne med jevne mellomrom. For lange negler kan føre til at de brekker av dersom hunden løper på visse typer skareføre. Neglebrudd er smertefullt for hunden, og må i tillegg behandles hos dyrlege – som ofte er smertefullt for eierens lommebok! Kloklipp er derfor ekstra viktig vinterstid.

Fjerning av hår mellom potene

Det er viktig å fjerne overflødig hår mellom potene. Mange hunderaser, eksempelvis setterrasene, vil få problemer med ising i labbene dersom overflødig hår ikke fjernes. Ising vil igjen føre til sårhet og sprekker i labbene, ubehagelig for hunden – og tar lang tid å lege! I tillegg til fjerning av overflødig hår anbefales potebalsam og potesokker.

Potebalasam preparerer potene for turen

Vår potebalsam beskytter mot snø, veisalt, is og smuss. Før turen: Spray på poter og eventuelt ben. Gjøres en stund før turen, slik at det får tørket. Etter turen: Tørk potene for snø og salt og gjenta behandlingen. (Hunden behøver ikke være tørr). I tillegg kan potesokker være et godt alternativ.

Klipping av pels

Visse typer snø gjør at langhårete hunder nærmest stopper opp på grunn av snøklumper i pelsen. Klipping av pels er derfor nødvendig skal man hindre dette, men er i mange tilfeller ikke nok til å hindre snøen i å feste seg på hunden. Da kan det anbefales å bruke en såkalt kondomdress, som er et plagg i tettsittende stoff som hindrer snøen i klabbe seg på hunden.