Klipping av hundens klør eller negler, fjerning av hår mellom potene og klipping av pels er tiltak som vil gjøre hunden bedre rustet til å takle vinteren.

Skal du på tur med hunden når det er kaldt bør du ta visse hensyn.

Klipping av hundens klør/negler

På vinterstid slipes ikke neglene/klørene like naturlig som de gjør på barmark. Man må derfor være mer påpasselig med å klippe klørne med jevne mellomrom. For lange negler kan føre til at de brekker av dersom hunden løper på visse typer skareføre. Neglebrudd er smertefullt for hunden, og må i tillegg behandles hos dyrlege – som ofte er smertefullt for eierens lommebok! Kloklipp er derfor ekstra viktig vinterstid.

Fjerning av hår mellom potene

Det er viktig å fjerne overflødig hår mellom potene. Mange hunderaser, eksempelvis setterrasene, vil få problemer med ising i labbene dersom overflødig hår ikke fjernes. Ising vil igjen føre til sårhet og sprekker i labbene, ubehagelig for hunden – og tar lang tid å lege! I tillegg til fjerning av overflødig hår anbefales potebalsam og potesokker.

Her finner du potesokker

Vår potebalsam beskytter mot snø, veisalt, is og smuss. Før turen: Spray på poter og eventuelt ben. Gjøres en stund før turen, slik at det får tørket. Etter turen: Tørk potene for snø og salt og gjenta behandlingen. (Hunden behøver ikke være tørr)

Klipping av pels

Visse typer snø gjør at langhårete hunder nærmest stopper opp på grunn av snøklumper i pelsen. Klipping av pels er derfor nødvendig skal man hindre dette, og er i mange tilfeller ikke nok til å hindre snøen i å feste seg på hunden. Da kan det anbefales å bruke en såkalt "kondomdress", som er et plagg i tettsittende stoff som hindrer snøen i klabbe seg på hunden.