Dersom ankomsten er godt forberedt, vil det lette den første tiden etter at hunden eller valpen har kommet i hus. Det kan være smart å ha følgende klart når hunden ankommer:

Hundeseng

En hundeseng er viktig. Hunden trenger sin egen faste plass, der den kan legge seg godt til rette. Til valper anbefaler vi at man styrer unna flettekurver, da disse ofte tygges i stykker relativt raskt. Biabed er et godt alternativ.  Se vårt utvalg av hundesenger her.

Hundefôr

Valpen bør i sine første levemånder bruke samme fòr som det den fikk hos oppdretteren. I din nærmeste Felleskjøpet-butikk får du gratis valpepakker fra Labb og Appetitt.

Mat- og vannskåler

Kjøp en mat- og vannskål som er tilpasset din hund eller valp. Valper bør ha små matskåler slik at de når ned til maten. Felleskjøpet har et stort utvalg av mat- og vannskåler både i butikk og på nett. 

Halsbånd og kobbel

De finnes mye å velge i av halsbånd. Til valp anbefaler vi et enkelt valpehalsbånd. Ved valg av kobbel kan det være smart å tenke på at man bruker et enkelt leiekobbel og ikke en flexi-line for å lære hunden å gå pent i bånd. 

Leketøy

Å leke med hunden er viktig, både for hundens aktivisering samt for å skape samhold mellom hund og eier. Vi har et stort utvalg av leker både til voksne hunder og små valper.

Dekken

Det finnes mange typer dekken å velge i mellom og som er nyttige for både hund og eier. Et refleksdekken er lurt å ha hvis man skal ut med hunden i mørket, mens et regndekken holder din firbeinte venn tørr på tur. Et varmedekken hjelper godt til med å holde varmen på kaldere dager.

Pleieprodukter

Her er vårt utvalg av shampo, børster, potepleie med mer.  

Forsikring

Glem ikke å forsikre hunden din! Utgifter til veterinær kan fort bli høye hvis man er uheldig og hunden blir skadet eller syk.