0

Labb best i test for femte gang

Torsdag 12. november var det test av hundefôr på TV2 Hjelper deg. Labb Voksen gikk av med seieren i kategorien beste smak.

hundehus og en sekk med hundefôr

3 av 4 hunder foretrekker Labb.

Se innslaget på TV2 Hjelper deg her. 

- Det er svært gledelig at Labb blir testvinner for femte gang. Tidligere tester har gått på pris og næringsinnhold, derfor er det ekstra gøy at vi vinner på smak denne gangen. Dette viser at vi langt på vei lykkes med den jobben som er gjort, og fortsatt gjøres, innen produktutvikling og produksjon, sier Morten Johansen, divisjonssjef Agripet i Felleskjøpet.

Lite som skiller på næringsinnhold

Testen gikk ut på å teste smak og næringsinnhold på fire billige og fire dyre fôrtyper. Testen konkluderte med at det er lite som skiller de åtte fôrtypene fra hverandre når det gjelder næringsinnhold. Samtlige fôr oppfyller norske krav til innhold av protein, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Dette ble bekreftet av førsteamanuensis ved NMBU, Øystein Ahlstrøm.

3 av 4 hunder valgte Labb

Når det derimot kom til smak, var Labb en soleklar vinner. Samtlige fôrtyper ble satt frem ved siden av hverandre. Testhundene fikk først lukte på maten, før de ble satt fri for å spise det fòret de foretrakk. Tre av fire hunder valgte Labb, som dermed ble vinneren av denne uhøytidelige smakstesten.

- Dette bidrar til å styrke Labbs posisjon som Norges mest solgte hundefôr, sier Morten Johansen.

Store prisforskjeller

Til tross for tilnærmet likt næringsinnhold, er det store forskjeller i pris på de ulike fôrene. For å beregne prisforskjellen, tok TV2 utgangspunkt i en hund som lever i 12 år. Nærmere kr. 70 000 skiller det dyreste fôret fra det billigste. Labb havnet på delt 2. plass som nest billigste fôr, kun slått av Pedigree.

Ferskt og kortreist kvalitetsfôr

Labb ble lansert i 1996, og er Norges mest solgte hundefôr. Labb produseres ved Felleskjøpets fabrikker i Vaksdal utenfor Bergen og i Stavanger. Avansert produksjonsteknologi, nøye kvalitetskontroll av råvarer og kort vei fra produksjon til marked gjør at vi til enhver tid kan garantere høy kvalitet og ferskhetsgrad på fôret.

Vi bruker i størst mulig grad norske råvarer med høy ernæringsmessig kvalitet. Labb testes kontinuerlig på ulike hunderaser med ulikt aktivitetsnivå og i ulike livsstadier. Både råvarer og ferdig fôr blir stadig testet med hensyn til fordøyelighet ved NMBU på Ås.

Når du velger Labb kan du være trygg på at du får et kvalitetsfôr som utvikles og forbedres i takt med vitenskapen.

Testvinner for femte gang på 15 år

Dette er ikke første gang Labb vinner en test. På de 15 årene fôret har vært på markedet, har det fire ganger tidligere gått til topps i ulike tester:

• 2000: TV2 hjelper deg (pris)
• 2004 – TV2 hjelper deg (pris)
• 2007 – NRK Forbrukerinspektørene (pris)
• 2010 – VG (næringsinnhold)
• 2015 – TV2 hjelper deg (smak)

Kommentarer